Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη, κ. Κλέαρχο Περγαντά ζητά να συζητηθεί το θέμα της κατάστασης των γραμμών του ΟΣΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ληφθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν και γεννούν κίνδυνο ατυχημάτων.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εδώ και αρκετά χρόνια έχουν μεθοδεύσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση των δημοσίων οργανισμών ,χρήσιμων για το λαό και την οικονομία της χώρας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΟΣΕ που τον οδήγησε σε ιδιωτικοποίηση κομμάτι – κομμάτι .
Eκεί γίνεται μεγάλη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, ταυτόχρονα διακυβεύεται ακόμη και η ασφάλεια των επιβατών εξ αιτίας της παραμέλησης της συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου.
Στον άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στο τμήμα Τιθορέα - Δομοκός η κατάσταση της γραμμής ουσιαστικά έχει φτάσει σε οριακό σημείο, εδώ και ένα χρόνο που η εργολαβία συντήρησης της γραμμής σταμάτησε και δεν έχει γίνει κανένα έργο συντήρησης με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος ατυχήματος.
Στο ίδιο τμήμα περίπου 120 χλμ τα τρένα απ’ την μια μειώνουν την ταχύτητα τους κατακόρυφα με σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια, ενώ από την άλλη από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί δεν λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης και έτσι οι μηχανοδηγοί οδηγούν τα τρένα στα τυφλά.

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά τον κίνδυνο να συμβεί ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ζητάμε να τεθεί το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επιτέλους όταν μιλάτε για ανάπτυξη δεν μπορείτε να προσπερνάτε τα εγκλήματα που γίνονται στον τομέα των υποδομών της Χώρας, που ιδιωτικοποιούνται προκλητικότατα με απαράδεκτη επιχειρηματολογία.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας