Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων απέρριψε την πρόταση για χαρακτηρισμό του κτιριακού συγκροτήματος πρώην Γεωργιάδη, ως απλό ιστορικό τόπο. Ο πρώην βουλευτής Εύβοιας, Βαγγέλης Αποστόλου χαρακτηρίζει μια ακόμα νίκη στην προσπάθεια ανάδειξης και σωτηρίας της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Χαλκίδας, αυτή την απόφαση. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
Βιομηχανικό κτίριο πρώην Γεωργιάδη - Χαλκίδα.
Βιομηχανικό κτίριο πρώην Γεωργιάδη - Χαλκίδα.

 Με το αρ. 4/10-02-11 πρακτικό του το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων απέρριψε τη πρόταση για χαρακτηρισμό του συγκροτήματος πρώην Γεωργιάδη στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας, ως απλό ιστορικό τόπο, μη δίνοντας ουσιαστικά στον κάτοχό τους, δηλαδή τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας) τη δυνατότητα δόμησης ενός μεγάλου μέρους του χώρου, που όπως είναι γνωστό διακαώς επιθυμούσε.
 Αντίθετα το Συμβούλιο αποφάσισε να διενεργήσει αυτοψία, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο μπορούν να κηρυχθούν διατηρητέα μνημεία, που είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπισή τους, όπως υποστήριξαν εξ άλλου τόσο οι πολίτες της Χαλκίδας Βαγγέλης Αγγέλου, Νίκος Αναγνώστου, Βαγγέλης Αποστόλου, Παναγιώτης Κανελλόπουλος και Θανάσης Καπετάνιος, όσο και ο Δήμαρχος της πόλης Θανάσης Ζεμπίλης που παραβρέθηκαν στη σχετική συνεδρίαση.
 Εφ΄ όσον συνταχθεί ο σχετικός φάκελος η υπόθεση θα παραπεμφθεί ξανά στο Συμβούλιο για νέα γνωμοδότηση κι ως τότε απαγορεύεται η εκτέλεση οποιωνδήποτε οικοδομικών ή συναφών εργασιών εντός του συγκροτήματος.
 Η απόφαση αυτή αποτελεί μια ακόμη νίκη στη προσπάθεια ανάδειξης και σωτηρίας της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Χαλκίδας, της ελάχιστης που μας έμεινε εξ αιτίας της καταστροφικής λειτουργίας των ιθυνόντων της πόλης και του νομού.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας