Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σήμερα απεστάλη επιστολή από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλο προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο, το Μητροπολίτη Χαλκίδας Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο καθώς και σε δέκα ακόμα Μητροπόλεις σχετικά με την Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής για την Ένταξη Έργων της Εκκλησίας στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ 2007 - 2010. Η Επίκαιρη Ερώτηση κατατέθηκε 5 φορές και δεν συζητήθηκε.

Επίσης ο κ. Μαρκόπουλος απέστειλε επιστολή για το θέμα αυτό και στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.
 
Η επιστολή προς το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ. Χρυσόστομο αναφέρει:

ΠΡΟΣ:

Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ. Χρυσόστομο

Σεβασμιώτατε,

Με δεδομένη την ανυπαρξία των απαραίτητων ενεργειών από πλευράς της Κυβέρνησης, για την προώθηση της υλοποίησης 20 έργων πανελλαδικά στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, που με σαφήνεια προβλέπονται στην Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έντεκα Ιερών Μητροπόλεων και της Κυβέρνησης, συνολικού προϋπολογισμού για την υλοποίηση τους, € 30.571.917, θεώρησα υποχρέωση μου να απευθύνω Επίκαιρη Ερώτηση, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προς τον Πρωθυπουργό, κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου, με θέμα την «Ένταξη Έργων της Εκκλησίας στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ 2007 - 2010».
Έτσι, ασκώντας τα δικαιώματα μου ως βουλευτής, αλλά και την υποχρέωση μου προς τους συμπολίτες μας, που τελικώς θα ωφελούντο από τα έργα αυτά, κατέθεσα τη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στις 26/10/2010 με αρ. πρωτ. 161/11.
Μη λαμβάνοντας καμία απάντηση και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων, επανυποβλήθηκε η Επίκαιρη αυτή Ερώτηση και άλλες τέσσερεις φορές (στις 23/11/2010 με αρ.πρωτ. 241/17, στις 10/01/2011 με αρ.πρωτ. 375/25, στις 21/02/2011 με αρ.πρωτ. 607/42 και τελευταία στις 28/03/2011 με αρ.πρωτ. 751/53. Και τις πέντε φορές που ετέθη το ζήτημα προς τον πρωθυπουργό, δεν υπήρξε καμία αντίδραση και ως εκ τούτου δεν προγραμματίστηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, με την παρουσία του πρωθυπουργού.
Για όλα τα παραπάνω, εξάλλου, σήμερα διαμαρτυρήθηκα εγγράφως στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
Σεβασμιώτατε, όπως γνωρίζετε, τα έργα αυτά ωρίμασαν με ίδιες δαπάνες των εκκλησιαστικών φορέων και αφορούν έργα κοινωνικής πρόνοιας (Γηροκομεία, Ορφανοτροφεία κ.λπ.) και περιφερειακών πολιτιστικών υποδομών (Μουσεία κ.ο.κ.). Σήμερα, ιδιαιτέρως, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, τα έργα αυτά έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, μια και μπορούν να καλύψουν ανάγκες, που η πολιτεία αδυνατεί να καλύψει.

Η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής:

Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας καταθέσω τη διαμαρτυρία μου σε σχέση με την ουσιαστική λειτουργία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σε ένα ζήτημα που αφορά μία σημαντική πρωτοβουλία της Εκκλησίας, για την υλοποίηση έργων κοινωνικής πρόνοιας (Γηροκομεία, Ορφανοτροφεία κ.λπ.) και περιφερειακών πολιτιστικών υποδομών (Μουσεία κ.ο.κ.), που λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας, έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, μια και μπορούν να καλύψουν ανάγκες, που η πολιτεία αδυνατεί να καλύψει.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στην άσκηση του δικαιώματος μου ως βουλευτής, αλλά και την υποχρέωση μου προς τους συμπολίτες μας, που τελικώς θα ωφελούντο από τα έργα αυτά, κατέθεσα σχετική Επίκαιρη Ερώτηση στις 26/10/2010 με αρ. πρωτ. 161/11. Μη λαμβάνοντας καμία απάντηση και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής των Ελλήνων, επανυποβλήθηκε η Επίκαιρη αυτή Ερώτηση και άλλες τέσσερεις φορές (στις 23/11/2010 με αρ.πρωτ. 241/17, στις 10/01/2011 με αρ.πρωτ. 375/25, στις 21/02/2011 με αρ.πρωτ. 607/42 και τελευταία στις 28/03/2011 με αρ.πρωτ. 751/53. Και τις πέντε φορές που ετέθη το ζήτημα προς τον πρωθυπουργό, δεν υπήρξε καμία αντίδραση και ως εκ τούτου δεν προγραμματίστηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, με την παρουσία του πρωθυπουργού.
Φυσικά, η τυπική διαδικασία, είναι σύμφωνη με τον Κανονισμό της Βουλής. Το ουσιαστικό όμως νόημα του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, δεν εξυπηρετείται με την εξέλιξη αυτή.

 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

14/1/2019
Αποδήμησε εις Κύριον αργά το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, σε ηλικία 71 ετών....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας