Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Λύση φαίνεται πως έδωσε το Υπ.Εσωτερικών στις προσλήψεις προσωπικού του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Συνάντηση πραγματοποίησε χτες ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Χριστοφή σχετικά με την ανάγκη έγκρισης της πρόσληψης του απαραίτητου εποχιακού προσωπικού.
Ο βουλευτής και ο Δήμαρχος εξέθεσαν το πρόβλημα κα τους λόγους που καθιστούν αναγκαίες τις ζητούμενες προσλήψεις, καθώς στον Καλλικρατικό Δήμο η Αιδηψός έχει ιδιαιτέρως αυξημένη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, εξυπηρετεί την ξενοδοχειακή μονάδα Club Med, ενώ συγκεντρώνει το 60% των λούσεων πανελλαδικά. Έγινε συνεπώς κατανοητό και στον Υφυπουργό ότι ο αριθμός των 24 υπαλλήλων φαντάζει πράγματι μικρός, δεδομένου και ότι πέρυσι μόνο στον καποδιστριακό δήμο Αιδηψού απασχολήθηκαν 65 υπάλληλοι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Εξάλλου, ο δήμος διαθέτει μεγάλο ποσό από ανταποδοτικά τέλη και έσοδα από τη λουτρική δραστηριότητα και είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τον αριθμό των εργαζομένων που έχει ανάγκη.
Ο Υφυπουργός κατανόησε το πρόβλημα, που εντάσσεται όμως και σε μια ευρύτερη δυσμενή συνθήκη οικονομικής κρίσης. Καθώς η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ ενέχει καθυστερήσεις, ενώ οι ανάγκες του δήμου είναι άμεσες, προέτρεψε τη δημοτική αρχή να επικαλεστεί το πρόσφατο της αλλαγής του καθεστώτος, ώστε να επιτύχει πιο ταχείς διαδικασίες. Άλλωστε, υπέδειξε ότι, με βάση νέα απόφαση, ο τελικός αριθμός των υπαλλήλων θα εγκρίνεται πλέον από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Σε κάθε περίπτωση, προτάθηκε στο δήμο να προχωρήσει σε δίμηνες συμβάσεις, ώστε να μπορέσει να καλύψει άμεσα τις ανάγκες του και, όταν ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ, απλώς να τροποποιηθεί το χρονικό διάστημα της διάρκειας της σύμβασης.
Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό και εξέφρασε την ικανοποίησή του που συνέβαλε εγκαίρως, ώστε ένα ζήτημα που έμοιαζε να οδεύει σε αδιέξοδο, λύνεται εν τη γενέσει του.

 
Δημοφιλή σήμερα

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

17/10/2018
Έφτασε η στιγμή για Audi σε απίστευτη τιμή, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας