Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Λύση φαίνεται πως έδωσε το Υπ.Εσωτερικών στις προσλήψεις προσωπικού του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.

Συνάντηση πραγματοποίησε χτες ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Χριστοφή σχετικά με την ανάγκη έγκρισης της πρόσληψης του απαραίτητου εποχιακού προσωπικού.
Ο βουλευτής και ο Δήμαρχος εξέθεσαν το πρόβλημα κα τους λόγους που καθιστούν αναγκαίες τις ζητούμενες προσλήψεις, καθώς στον Καλλικρατικό Δήμο η Αιδηψός έχει ιδιαιτέρως αυξημένη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, εξυπηρετεί την ξενοδοχειακή μονάδα Club Med, ενώ συγκεντρώνει το 60% των λούσεων πανελλαδικά. Έγινε συνεπώς κατανοητό και στον Υφυπουργό ότι ο αριθμός των 24 υπαλλήλων φαντάζει πράγματι μικρός, δεδομένου και ότι πέρυσι μόνο στον καποδιστριακό δήμο Αιδηψού απασχολήθηκαν 65 υπάλληλοι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Εξάλλου, ο δήμος διαθέτει μεγάλο ποσό από ανταποδοτικά τέλη και έσοδα από τη λουτρική δραστηριότητα και είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τον αριθμό των εργαζομένων που έχει ανάγκη.
Ο Υφυπουργός κατανόησε το πρόβλημα, που εντάσσεται όμως και σε μια ευρύτερη δυσμενή συνθήκη οικονομικής κρίσης. Καθώς η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ ενέχει καθυστερήσεις, ενώ οι ανάγκες του δήμου είναι άμεσες, προέτρεψε τη δημοτική αρχή να επικαλεστεί το πρόσφατο της αλλαγής του καθεστώτος, ώστε να επιτύχει πιο ταχείς διαδικασίες. Άλλωστε, υπέδειξε ότι, με βάση νέα απόφαση, ο τελικός αριθμός των υπαλλήλων θα εγκρίνεται πλέον από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Σε κάθε περίπτωση, προτάθηκε στο δήμο να προχωρήσει σε δίμηνες συμβάσεις, ώστε να μπορέσει να καλύψει άμεσα τις ανάγκες του και, όταν ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ, απλώς να τροποποιηθεί το χρονικό διάστημα της διάρκειας της σύμβασης.
Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό και εξέφρασε την ικανοποίησή του που συνέβαλε εγκαίρως, ώστε ένα ζήτημα που έμοιαζε να οδεύει σε αδιέξοδο, λύνεται εν τη γενέσει του.

 
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς

22/2/2019
Η Σκύρος σε αποκριάτικους ρυθμούς υποδέχτηκε τον Αντέννα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας