Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Σάββατο 16-4-2011, η Γραμματεία της κίνησης πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ συζήτησε τα παρακάτω θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο:
Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αίθουσα εκδηλώσεων και εκθέσεων του Δημαρχείου(πρόσβαση από παραλία), που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται από κοινωνικούς φορείς της πόλης αλλά και από πολίτες, θεωρούμε ότι, είναι απαράδεκτο και μόνο ότι κάποιοι σκέφτονται να δοθεί σε υπηρεσίες, τη στιγμή που έχουμε αναξιοποίητα ουσιαστικά τέσσερα (4) Δημαρχιακά Μέγαρα στις άλλες πόλεις του Δήμου. Ο μοναδικός χώρος που έχει σήμερα η πόλη μας για φιλοξενία παρόμοιων εκδηλώσεων με μεγάλη προσβασιμότητα και ευκολία για τον πολίτη, θα πρέπει όχι μόνο να διαφυλαχθεί ως τέτοιος, αλλά και να ανακαινισθεί και να γίνει ακόμη πιο λειτουργικός για να μπορεί να παίξει σωστά το ρόλο του.
Το θέμα της φιλοξενίας της λαϊκής που έχει προκύψει είναι αποτέλεσμα του πελατειακού συστήματος που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, δίνοντας άδειες χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε μη παραγωγούς. Γιατί η βασική λογική της λαϊκής είναι να μπορεί ο καταναλωτής να βρει φρέσκα και προσιτά οικονομικά αγροτικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς. Η πρότασή μας για τους χώρους φιλοξενίας των λαϊκών είναι να αναζητηθούν συγκεκριμένοι δημοτικοί χώροι, όπου θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, αλλά και την υγεία των πολιτών.
Το θέμα της παραχώρησης του χώρου της βοιωτικής ακτής πριν απ’ τα αστέρια από τη Λιμενική Επιτροπή σε ιδιώτη για την εκμετάλλευση του ως πάρκινγκ, αποτελεί από κάθε άποψη απαράδεκτη απόφαση, αφού τυπικά είναι παράνομη μιας και δεν έχει την απαιτούμενη άδεια από τις υπηρεσίες του Δήμου και ουσιαστικά, γιατί στερεί ένα ζωτικό ελεύθερο χώρο από τους πολίτες. Ζητούμε άμεσα από το Δήμο να παρέμβει και να απαιτήσει την αναίρεση της παραχώρησης.
 Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση στην πηγή και κομποστοποίηση, θα είναι από τα μείζονα προβλήματα που ήδη τίθεται, αφού ο υπάρχων ΧΥΤΑ (διάβαζε χωματερή), δεν έχει ούτε παρόν αλλά κυρίως δεν έχει κανένα μέλλον. Άρα θα πρέπει άμεσα να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το θέμα, ώστε έγκαιρα και αποτελεσματικά να αναζητήσουμε τις εγκεκριμένες λύσεις για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και αποτελεσματική ανακύκλωση, πριν καταφτάσουν απρόσκλητοι ή προσκαλεσμένοι, οι σωτήρες της καύσης οσφριζόμενοι τρελά κέρδη.Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας