Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Σάββατο 16-4-2011, η Γραμματεία της κίνησης πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΥΡΙΠΟΥ συζήτησε τα παρακάτω θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο:
Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αίθουσα εκδηλώσεων και εκθέσεων του Δημαρχείου(πρόσβαση από παραλία), που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται από κοινωνικούς φορείς της πόλης αλλά και από πολίτες, θεωρούμε ότι, είναι απαράδεκτο και μόνο ότι κάποιοι σκέφτονται να δοθεί σε υπηρεσίες, τη στιγμή που έχουμε αναξιοποίητα ουσιαστικά τέσσερα (4) Δημαρχιακά Μέγαρα στις άλλες πόλεις του Δήμου. Ο μοναδικός χώρος που έχει σήμερα η πόλη μας για φιλοξενία παρόμοιων εκδηλώσεων με μεγάλη προσβασιμότητα και ευκολία για τον πολίτη, θα πρέπει όχι μόνο να διαφυλαχθεί ως τέτοιος, αλλά και να ανακαινισθεί και να γίνει ακόμη πιο λειτουργικός για να μπορεί να παίξει σωστά το ρόλο του.
Το θέμα της φιλοξενίας της λαϊκής που έχει προκύψει είναι αποτέλεσμα του πελατειακού συστήματος που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, δίνοντας άδειες χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε μη παραγωγούς. Γιατί η βασική λογική της λαϊκής είναι να μπορεί ο καταναλωτής να βρει φρέσκα και προσιτά οικονομικά αγροτικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς. Η πρότασή μας για τους χώρους φιλοξενίας των λαϊκών είναι να αναζητηθούν συγκεκριμένοι δημοτικοί χώροι, όπου θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, αλλά και την υγεία των πολιτών.
Το θέμα της παραχώρησης του χώρου της βοιωτικής ακτής πριν απ’ τα αστέρια από τη Λιμενική Επιτροπή σε ιδιώτη για την εκμετάλλευση του ως πάρκινγκ, αποτελεί από κάθε άποψη απαράδεκτη απόφαση, αφού τυπικά είναι παράνομη μιας και δεν έχει την απαιτούμενη άδεια από τις υπηρεσίες του Δήμου και ουσιαστικά, γιατί στερεί ένα ζωτικό ελεύθερο χώρο από τους πολίτες. Ζητούμε άμεσα από το Δήμο να παρέμβει και να απαιτήσει την αναίρεση της παραχώρησης.
 Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ανακύκλωση στην πηγή και κομποστοποίηση, θα είναι από τα μείζονα προβλήματα που ήδη τίθεται, αφού ο υπάρχων ΧΥΤΑ (διάβαζε χωματερή), δεν έχει ούτε παρόν αλλά κυρίως δεν έχει κανένα μέλλον. Άρα θα πρέπει άμεσα να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το θέμα, ώστε έγκαιρα και αποτελεσματικά να αναζητήσουμε τις εγκεκριμένες λύσεις για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και αποτελεσματική ανακύκλωση, πριν καταφτάσουν απρόσκλητοι ή προσκαλεσμένοι, οι σωτήρες της καύσης οσφριζόμενοι τρελά κέρδη.Δημοφιλή σήμερα

Θαλασσινό Καρναβάλι 2018 με πλήθος κόσμου και υπερθέαμα στην παραλία της Χαλκίδας

Θαλασσινό Καρναβάλι 2018 με πλήθος κόσμου και υπερθέαμα στην παραλία της Χαλκίδας

19/02/2018
Τα σημάδια των Θεών, ο καιρός, ήταν ευνοϊκά από το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2018...
Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Όλη η Χαλκίδα ένα απέραντο πάρτυ στην Λευκή Νύχτα του Εμπορικού Συλλόγου

Όλη η Χαλκίδα ένα απέραντο πάρτυ στην Λευκή Νύχτα του Εμπορικού Συλλόγου

18/02/2018
Όλο το εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας πλημμύρισε με πλήθος κόσμου, μουσική, κεράσματα και μασκαράδες....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας