Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Μωραΐτης και
Άγγελος Τζέκης κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα κτηριακά προβλήματα σε εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


 

Εκτεταμένα είναι τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι πυροσβεστικές εγκαταστάσεις τόσο σε σχέση με την υγιεινή και ασφάλεια των υπαλλήλων όσο και για τις ανάγκες της Υπηρεσίας. Μεγάλος αριθμός πυρο–σβεστικών εγκαταστάσεων χρήζουν πλέον σημαντικές παρεμβάσεις ή ακόμα και μετεγκαταστάσεων, καθώς δεν εξυπηρετούνται οι βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας. Επίσης δεν έχει γίνει ο απαιτούμενος αντι–σεισμικός έλεγχος των κτηρίων από αρμόδιο φορέα. Σε ανακοινώσεις μάλιστα των συνδικαλιστικών φορέων των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περιγράφονται τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν ο 2ος Π.Σ. Θεσσαλονίκης για τον οποίο τίθεται ζήτημα στατικότητας του κτηρίου. Ακολουθεί ο 3ος Π.Σ Θεσσαλονίκης με σημαντικά προβλήματα στις εγκαταστάσεις υγιεινής (αποχετεύσεις), καθώς και υπηρεσίες όπως η Π.Υ. Έδεσσας που δεν επαρκεί ο χώρος για τα αυτοκίνητα.
Σε κάποιες άλλες πυροσβεστικές εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν για άλλο σκοπό και παραχωρήθηκαν είτε νοικιάζονται από την Πυροσβεστική για την εγκατάσταση υπηρεσιών, η κατάσταση είναι επίσης τραγική. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε Π.Κ. Νιγρίτας, Ε.Π.Σ. Μακεδονίδος, Π.Κ. Κολινδρού, Π.Κ. Λαγκαδά, Π.Κ. Πορρόϊων.
Επίσης σε διάφορες περιφέρειες προβλήματα παρουσιάζουν τα κτήρια Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όπως:
Στη Δυτική Ελλάδα η Π.Υ. Αμφιλοχίας, Π.Υ. Αιγίου, Π.Υ. Α/Δ Αράξου, Π.Υ. Μεσολογγίου, Π.Υ. Αμαλιάδας (πρόβλημα στατικότητας), το Π.Κ Χαλανδρίτσας, Π.Κ. Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης στην πόλη της Πάτρας προβλήματα παρουσιάζουν ο Λιμενικός Σταθμός Πατρών (σε κοντέινερ), συστεγάζονται οι υπηρεσίες ΕΜΑΚ και Περιφερ/κής Διοίκησης καθώς και το Π.Κ. Πατρών.
Στα Ιόνια νησιά τα Π.Κ Σάμης – Κεφαλονιάς καθώς και το Π.Κ Ιθακής.
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η Π.Υ Κομοτηνής, το Π.Κ Σουφλίου, το Π.Κ Σαμοθράκης και το Π.Κ Θάσου.
Στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, η Π.Υ Χαλκίδας (παλαιό κτίσμα), η Π.Υ Μακρακώμης (πρόβλημα στατικότητας), καθώς και τα Π.Κ. Φουρνάς (καθίζηση εδάφους), Π.Κ Στυλίδας (προκατασκευασμένο), Π.Κ Αταλάντης (Ξύλινες υποδομές πάνω στο ρήγμα), Π.Κ Κύμης (ξύλινη κατασκευή).
Στην Κρήτη οι Π.Υ. Χανίων και Βρυσών.
Στο Νότιο Αιγαίο η Π.Υ. Αεροδρομίου Ρόδου (έντονο κτιριακό πρόβλημα & στατικότητα) και στο Βόρειο Αιγαίο στο Καρλόβασι Σάμου.
Στην περιφέρεια της Πελοποννήσου στην Π.Υ. Σπάρτης (πρόβλημα στατικότητας).
Τέλος για την περιφέρεια της Αττικής προβλήματα παρουσιάζουν ο 1ος και ο 7ος Πυροσβεστικός Σταθμός καθώς και ο 9ος στο Λαύριο.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποιο είναι το πρόγραμμα των παρεμβάσεων για το τρέχον έτος από την κυβέρνηση στα προαναφερόμενα κτήρια έτσι ώστε να πληρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους υπάλληλους του Πυροσβεστικού Σώματος, να εξασφαλιστεί η στατικότητα των κτηρίων και να ικανοποιούνται οι ανάγκες της Υπηρεσίας.
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

19/9/2018
Το Ιστορικό Παζάρι του Αυλωναρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας