Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά με την οποία εκφράζεται η κάθετη αντίθεση στην ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης και εκμετάλλευσης των μεταλλευτικών δικαιωμάτων στο χώρο γύρω απο το ΛΑΡΝΑΚΙ σε εταιρεία και ζητά το θέμα να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με αφορμή συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου της Ιτέας και αφορούσε την ανανέωση της Σύμβασης παραχώρησης και εκμετάλλευσης των μεταλλευτικών δικαιωμάτων στο χώρο γύρω από την θέση ΛΑΡΝΑΚΙ, για μια ακόμη δεκαετία, στην εταιρεία που χρόνια τώρα εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο της περιοχής. η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σημειώνει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα αυτής της εξέλιξης που βλάπτει τα συμφέροντα του λαού και υποθηκεύει το μέλλον του.

Εκφράζουμε, γι’ αυτόν τον λόγο, την κατηγορηματική μας αντίθεση και υπογραμμίζουμε πως ο ορυκτός πλούτος της Χώρας είναι λαϊκή περιουσία που πρέπει να αξιοποιείται σε όφελος του λαού και για την κάλυψη των αναγκών του.
Υπογραμμίζουμε την διαφορετικότητα μας από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και το ΛΑΟΣ, που συμφωνούν με την καπιταλιστική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και τον παραδίδουν βορά στους κεφαλαιοκράτες.
Διαφορετική είναι η αντίληψη μας και όσον αφορά τις απόψεις των Οικολόγων και του ΣΥΡΙΖΑ, που παζαρεύουν την παραχώρηση της περιοχής στους ιδιώτες, μιλώντας για μεγαλύτερο ποσό ενοικίου και για όρους που τάχα θα δεσμεύουν τους επιχειρηματίες.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με κανένα τρόπο δεν συμφωνεί και με την συγκεκριμένη παραχώρηση σε ιδιώτη, που φυσικά αποσκοπεί στην όσο γίνεται μεγαλύτερη κερδοφορία των κεφαλαίων του.
Γι’ αυτό και απορρίπτουμε κάθε παζάρι γύρω από το τίμημα του ενοικίου ή αναφορικά με τυχόν αντισταθμιστικά οφέλη.
Προτείνουμε την συγκρότηση ενιαίου δημόσιου φορέα, που θα αξιοποιεί ολοκληρωμένα και με κεντρικό σχεδιασμό σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, τον ορυκτό μας πλούτο σε όφελος των εργαζομένων και για την προοπτική που ο λαός χρειάζεται.
Έτσι μόνο θα προστατευθεί πραγματικά και το περιβάλλον. Θα τηρούνται και οι αναγκαίοι όροι προστασίας του, που ο κεφαλαιοκράτης γράφει στα παλιά του τα παπούτσια στις σημερινές συνθήκες στηριζόμενος στα χρήματα, τα μέσα και την πολιτική κυριαρχία των φίλων του στην εξουσία.

Θεωρούμε το ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό και ζητούμε να τεθεί άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας