Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας, Παναγιώτης Στασινός της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών σχολιάζει και καταθέτει τις απόψεις του σχετικά την απόφαση του Δ.Σ. για ίδρυση Δημοτικού Ιατρείου στο κτήριο του πρώην Δήμου Γοργοποτάμου.

Συγκεκριμένα, ο κ.Στασινός αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Ίδρυση Δημοτικού Ιατρείου στο κτήριο του πρώην Δήμου Γοργοποτάμου αποφασίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας. Τι σημαίνει πραγματικά όμως αυτή η απόφαση; κι έτσι εύκολα ιδρύονται τα Δημοτικά Ιατρεία;

Ανατρέχοντας την σχετική νομολογία θα πρέπει να επισημανθεί πως το πρώτο βήμα για την δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου είναι να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση ώστε να καθορισθεί η δέσμη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας καθώς και ο τρόπος διασύνδεσης με το Σύστημα Υγείας.

Θα πρέπει στην συνέχεια να ενταχθεί στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, να συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, πρόγραμμα δράσης, το οποίο επιβάλλεται από τον νόμο με τακτική επιχορήγηση από τον Δήμο, ενώ θα πρέπει να αναζητηθούν και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Μέριμνα στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει για την στελέχωση του με ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Στην συγκεκριμένη όμως χθεσινή περίπτωση βαπτίστηκε ‘’Δημοτικό ιατρείο’’, ευτελίζοντας τον θεσμό και την ιδέα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, μία αίθουσα η οποία παραχωρείται στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας για να εφαρμοσθεί το αρκετά φιλόδοξο πρόγραμμα e-ppocrates, με τηλεμετρικό έλεγχο της κατάστασης των αθλητών και διαιτητών, χωρίς μάλιστα να δοθεί στους συμβούλους κανονισμός λειτουργίας του “ιατρείου” όπως και οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις που θα αναλάβει ο Δήμος.

Και βέβαια ο σκοπός της παραχώρησης απέχει παρασάγγας από την δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου, η οποία ψηφίσθηκε έτσι στα γρήγορα και χωρίς ουσιαστική συζήτηση.

Να σημειωθεί, πως στην χθεσινή συνεδρίαση παρακάμφθηκε η συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Πρόνοιας-Υγείας, όπου συμμετέχουν ιατροί Δημοτικοί Σύμβουλοι και δημότες όλων των παρατάξεων και η οποία θα μπορούσε να φέρει ολοκληρωμένη πρόταση με στοιχεία και δεδομένα.

Ελπίζω, σε παρόμοιες εισηγήσεις, την επόμενη φορά να υπάρχει μεγαλύτερη επεξεργασία και ουσιαστική συμμετοχή της, κατά τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αρμόδιας Επιτροπής.


 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις εγγραφές των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις εγγραφές των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων

18/6/2018
Από τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης το...
Το νέο βιβλίο του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό χρόνια μοναξιά»

Το νέο βιβλίο του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό χρόνια μοναξιά»

19/6/2018
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του αγαπητού Κολομβιανού συγγραφέα Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες με ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας