Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας, Παναγιώτης Στασινός της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών σχολιάζει και καταθέτει τις απόψεις του σχετικά την απόφαση του Δ.Σ. για ίδρυση Δημοτικού Ιατρείου στο κτήριο του πρώην Δήμου Γοργοποτάμου.

Συγκεκριμένα, ο κ.Στασινός αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Ίδρυση Δημοτικού Ιατρείου στο κτήριο του πρώην Δήμου Γοργοποτάμου αποφασίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας. Τι σημαίνει πραγματικά όμως αυτή η απόφαση; κι έτσι εύκολα ιδρύονται τα Δημοτικά Ιατρεία;

Ανατρέχοντας την σχετική νομολογία θα πρέπει να επισημανθεί πως το πρώτο βήμα για την δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου είναι να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση ώστε να καθορισθεί η δέσμη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας καθώς και ο τρόπος διασύνδεσης με το Σύστημα Υγείας.

Θα πρέπει στην συνέχεια να ενταχθεί στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, να συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, πρόγραμμα δράσης, το οποίο επιβάλλεται από τον νόμο με τακτική επιχορήγηση από τον Δήμο, ενώ θα πρέπει να αναζητηθούν και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Μέριμνα στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει για την στελέχωση του με ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Στην συγκεκριμένη όμως χθεσινή περίπτωση βαπτίστηκε ‘’Δημοτικό ιατρείο’’, ευτελίζοντας τον θεσμό και την ιδέα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, μία αίθουσα η οποία παραχωρείται στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας για να εφαρμοσθεί το αρκετά φιλόδοξο πρόγραμμα e-ppocrates, με τηλεμετρικό έλεγχο της κατάστασης των αθλητών και διαιτητών, χωρίς μάλιστα να δοθεί στους συμβούλους κανονισμός λειτουργίας του “ιατρείου” όπως και οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις που θα αναλάβει ο Δήμος.

Και βέβαια ο σκοπός της παραχώρησης απέχει παρασάγγας από την δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου, η οποία ψηφίσθηκε έτσι στα γρήγορα και χωρίς ουσιαστική συζήτηση.

Να σημειωθεί, πως στην χθεσινή συνεδρίαση παρακάμφθηκε η συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Πρόνοιας-Υγείας, όπου συμμετέχουν ιατροί Δημοτικοί Σύμβουλοι και δημότες όλων των παρατάξεων και η οποία θα μπορούσε να φέρει ολοκληρωμένη πρόταση με στοιχεία και δεδομένα.

Ελπίζω, σε παρόμοιες εισηγήσεις, την επόμενη φορά να υπάρχει μεγαλύτερη επεξεργασία και ουσιαστική συμμετοχή της, κατά τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αρμόδιας Επιτροπής.


 
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

08/02/2018
Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» έρχεται στον Κινηματογρ...
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/02/2018
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 15 εώς την Τετάρτη 21 Φεβρο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας