Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε τη Μ.Δευτέρα η Συνέλευση των μελών της Δημοτικής κίνησης "ΡΕΥΜΑ ΕΥΡΙΠΟΥ". Έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Δημοτικό σύμβουλο Γ.Βλαχογεώργο για τα έως τώρα πεπραγμένα του νέου Δήμου Χαλκίδας, αναφέρθηκαν οι θέσεις του Ρεύματος Ευρίπου που διατυπώθηκαν στα Δημοτικά συμβούλια.
Γιώργος Βλαχογιώργος
Γιώργος Βλαχογιώργος
Συζητήθηκαν μια σειρά τρέχοντα θέματα του νέου Δήμου και την στάση που θα κρατήσει η κίνηση Ρεύμα Ευρίπου όπως το ζήτημα του οικοπέδου της ΔΑΡΙΓΚ, ο νέος περιφερειακός δρόμος Χαλκίδας (προς Β. Εύβοια), η λειτουργία και οι αρμοδιότητες της Λιμενικής επιτροπής, η νομική υποχρέωση δημοσιοποίησης –στο διαδίκτυο- των πρακτικών συνεδριάσεων των Δημ. συμβουλίων, η διεκδίκηση Δημόσιων χώρων (στρατόπεδα κλπ) από τον Δήμο για κοινωφελή χρήση.
Υπήρξε η διαπίστωση ότι η λειτουργία του νέου Δήμου είναι περισσότερο προβληματική με την εφαρμογή του Καλλικράτη και κάτω από τον «στενό κορσέ» του μνημονίου που κόβει συνεχώς πόρους από την Τ.Α. και μεταφέρει τα βάρη στους πολίτες.
Για αυτό θα ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να βγει ψήφισμα καταδίκης αυτής της πολιτικής του Καλλικράτη.
 Για το ψήφισμα αυτό καλούμε και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που διαφωνούν με τον Καλλικράτη και την εφαρμογή του μνημονίου στη Τ.Α. να καταθέσουμε από κοινού στο Δημ. Συμβούλιο το ψήφισμα ,αφού βέβαια από κοινού θα το φτιάξουμε.
Τέλος αποφασίστηκε
-Να επανεξεταστεί η αποδοχή της θέσης της Γραμματείας στό Δημ. Συμβούλιο από τον σύμβουλο του Ρεύματος Ευρίπου Γ.Βλαχογεώργο όπου θα συνεχιστεί εφ όσον αλλάξει προς το καλύτερο η λειτουργία των Δημ. Συμβουλίων, μη βάζοντας, τόσα πολλά θέματα ημ. διάταξης σε μία συνεδρίαση, δηλ. να γίνονται περισσότερες συνεδριάσεις (χωρίς αποζημίωση των Δημ συμβούλων), επίσης τα θέματα εκτός ημ. διάταξης να συζητούνται στην αρχή των συνεδριάσεων.
-Να αρχίσουν περιοδείες από το ΡΕΥΜΑ ΕΥΡΊΠΟΥ σε συνοικίες, πόλεις και χωριά του νέου Δήμου Χαλκίδας, όπου σε ανοικτές συνελεύσεις με τους κατοίκους θα συζητούνται προβλήματα της περιοχής και θα μεταφέρονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.Δημοφιλή σήμερα

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

20/2/2019
Συνάντηση με την υποψήφια περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή είχε η δήμαρχος Ιστιαίας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας