Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Πρωτοβουλία του EVIAPORTAL για την στήριξη των Ευβοϊκών προϊόντων και επιχειρήσεων, έρχεται σε μια εποχή, που όλοι μας, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλές από τις προτεραιότητες μας και τις αξίες μας.
Γιώργος Μητροπέτρος
Γιώργος Μητροπέτρος

Αναλυτικά ο Γιώργος Μητροπέτρος δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με την δράση Στηρίζω Εύβοια:

Είναι, πράγματι, κοινή συνείδηση, πως μέσα στον άκρατο καταναλωτισμό  της «εικονικής» ευημερίας, που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, αξίες όπως , αλληλεγγύη, συνεργασία, δημιουργία, παραγωγή και συνεργατισμός έμειναν πολύ πίσω. 

Σήμερα χρειάζεται η κοινή προσπάθεια , η συμμετοχή σε κοινές δράσεις, η ενημέρωση, η πρωτοβουλία, η δημιουργικότητα, ως άμυνα στην διεθνή και εθνική οικονομική και κοινωνική κρίση.

Ως Ενωση Προστασίας των Καταναλωτών Περ. Στερεάς Ελλάδας, στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και καλούμε τους πολίτες- καταναλωτές να ζητούν επίμονα τα τοπικά προϊόντα από τα καταστήματα, στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία.

Σχετικό είναι και το φυλλάδιο που έχουμε κυκλοφορήσει για τα Ελληνικά προϊόντα, όπου θα πρέπει να κοιτάζουμε τον κωδικό των αγαθών να ξεκινάει από 520… που δηλώνει την Ελληνική προέλευσή τους.

Οφείλουν παράλληλα, οι τοπικές αρχές, (Περιφέρεια και περ. Ενότητα Ευβοίας) πέραν των ευχών, να δώσουν κίνητρα και να πάρουν πρωτοβουλίες για την διάσωση της ντόπιας παραγωγικής βάσης σε όλα τα επίπεδα, καθώς επίσης να προτείνουν με επιστημονικά κριτήρια, εναλλακτικές μορφές παραγωγής  συγκεκριμένων αγαθών πρωτογενούς τομέα, ή άλλων όπως αγροτοτουρισμού κ.λ.π.

Είμαστε κοντά σε κάθε τέτοια προσπάθεια που σκοπό έχει την προστασία του πολίτη-καταναλωτή και της οικονομικής του θέσης.

Με τιμή

Γιώργος Μητροπέτρος
Οικονομολόγος
Πρόεδρος της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ

Η δράση Στηρίζω Εύβοια είναι μία πρωτοβουλία του EVIAPORTAL.GR σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας, τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας και με την υποστήριξη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
ΓΩΓΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (5/7/2011 3:48:32 μμ)
ΕΙΜΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΜΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ,ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ,ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ?ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας