Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος, Δημήτρης Κατσούλης καταγγέλλει την ανευθυνότητα των αρμοδίων για το αίσχος του οδικού μας δικτύου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι δεν δούλευαν τα φανάρια στο Στόμιο - Πλατάνα.
Δημήτρης Κατσούλης
Δημήτρης Κατσούλης

Στις πέντε (17.00 μμ) σήμερα το απόγευμα κατευθυνόμουν με την οικογένειά μου προς την παραλία της Κύμης. Φθάνοντας στο περίφημο φανάρι, μετά το Στόμιο, προσπάθησα – λόγω της αντανάκλασης του ηλίου- να καταλάβω εάν είναι πράσινο ή κόκκινο. Διαπίστωσα τελικά ότι δεν δούλευε. Αμηχανία. Να περιμένω, να ρισκάρω τη διάβαση ή να επιστρέψω πίσω. Ευθύς εμφανίζεται ένα περιπολικό το οποίο όπως διαπίστωσα έως εκείνη την ώρα είχε την αποστολή να περνά τα αυτοκίνητα προς την μία και την άλλη κατεύθυνση. Με πέρασε προς Πλατάνα.
Στην επιστροφή μας μετά από μία ώρα ερχόμενος από Πλατάνα προς Στόμιο το φανάρι κλειστό, ακριβώς στις 18.00μμ. Η ίδια αμηχανία. Περίμενα να δω που και εάν βρίσκεται το περιπολικό. Πουθενά. Ένας άλλος διερχόμενος οδηγός πέρασε προφανώς ρισκάροντας. Πλησίασα κοντά και πέρασα και εγώ. Μόλις πέρασα την διάβαση με τα τσουβάλια σταμάτησα στην άκρη του δρόμου να δω τα χάλια μας.
Πράγματι διερχόμενο αυτοκίνητο πέρασε από το σβηστό φανάρι, στα είκοσι μέτρα της διαδρομής των τσουβαλιών έβαλε όπισθεν και γύρισε γιατί ερχόταν άλλο αυτοκίνητο από Πλατάνα προς Στόμιο. Ευτυχώς η προνοητικότητα των δύο οδηγών απέτρεψε την σύγκρουση. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που έβγαλα με το κινητό μου.
Προφανώς το περιπολικό ήταν προηγουμένως εκεί γιατί η κίνηση προς το λιμάνι θα ήταν αυξημένη λόγω του απόπλου του «Αχιλλέα» για την Σκύρο. Φεύγοντας το καράβι έφυγε και το περιπολικό. Ίσως επιστρέψει αργότερα ή όταν συμβεί το μοιραίο.
Είναι όμως γεγονός ότι αυτός ο δρόμος δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Ή θα έπρεπε να είχε κλείσει εάν δεν μπορεί η αστυνομία να ρυθμίσει την ασφαλή κυκλοφορία ή να επιλυθεί το πρόβλημα του σηματοδότη και εν πάση περιπτώσει έπρεπε να προβλεφθεί εφεδρικό σύστημα. Το μόνο που δεν μπορεί να συμβεί είναι η διέλευση με κίνδυνο της ακεραιότητας και της ζωής των διερχομένων. Σήμερα, μεγάλη Παρασκευή με μεγάλη έξοδο των εκδρομέων προς την περιοχή μας και την Σκύρο. Να μην ξεχνάμε ότι η άτυχη κοπέλα ακρωτηριάστηκε πριν από λίγα χρόνια μέρες του Πάσχα.
Σε κάθε περίπτωση όμως αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες αποτυπώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο την απόλυτη αδιαφορία των υπευθύνων για το πρόβλημα του δρόμου αυτού και γενικότερα το επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής μας. Είμαι βέβαιος ότι αυτής της μορφής οι καταγγελίες δεν τους επηρεάζουν για να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Η υπομονή των πολιτών όμως εξαντλείται. Ο δρόμος πρέπει να αποκατασταθεί αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Πέραν από τους εκατέρωθεν θεατρινισμούς, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να δρομολογήσει άμεσα σοβαρά και αποτελεσματικά έργα, όχι σαν εκείνα που κατέρευσαν λίγα μέτρα παραπέρα. Ο δρόμος όμως πρέπει και μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια αρκεί να υπάρξει σχετική φροντίδα. Γιαυτό δεν έχουν δικαιολογία για καμία καθυστέρηση. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα. Σε λίγο ίσως είναι αργά….
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας