Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, παρακολουθώντας την πορεία της προκήρυξης για 681 θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία της επικράτειας, παραθέτει ότι για το νομό Εύβοιας έχουν εγκριθεί οι παρακάτω προσλήψεις:

- Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας προσλαμβάνονται δέκα ιατροί των ειδικοτήτων: δύο θέσεις ακτινοδιαγνωστικής και από μία θέση αναισθησιολογίας, ιατρικής βιοπαθολογίας, νεφρολογίας, ουρολογίας, παθολογίας, παιδιατρικής, ψυχιατρικής και ΩΡΛ.
- Στο νοσοκομείο Καρύστου προσλαμβάνονται τρεις ιατροί των ειδικοτήτων γενικής ιατρικής, καρδιολογίας και παιδιατρικής και
- Στο νοσοκομείο Κύμης ένας παθολόγος και ένας χειρουργός.

Ο βουλευτής ωστόσο επισημαίνει ότι παρά τις προσλήψεις, στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, η θέση που είχε προκηρυχθεί δεν πληρώθηκε, αν και καλύπτονται σήμερα μόλις οι δύο από τις δέκα προβλεπόμενες θέσεις ιατρών για τους 18.000 κατοίκους του δήμου.

Ο βουλευτής έθεσε το θέμα του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου στο Υπουργείο, το οποίο απάντησε ότι ναι μεν αυτές οι προσλήψεις διατίθενται στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όμως με απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας είναι δυνατόν να πληρώσουν άλλες θέσεις, όπως για παράδειγμα τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο, είτε πλήρως είτε απλώς με εφημερίες.

Κατόπιν αυτού, ο βουλευτής θα θέσει άμεσα το θέμα τόσο στον Διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ κ. Τομάρα όσο και στην Διοικήτρια κ. Καφαντάρη για την κάλυψη του κενού στο Κ.Υ. Μαντουδίου από τις νέες αυτές προσλήψεις.

Για μια άλλη, θετική είδηση, από τον ίδιο δήμο, αυτή της έγκρισης της λειτουργίας ναυπηγείου ιδιωτικής εταιρίας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο βουλευτής εκφράζει την ικανοποίησή του, καθώς αποτελεί νέα επένδυση στην περιοχή, που θα επιφέρει ανάπτυξη καθώς και θέσεις εργασίας.
Όρος της παρεχόμενης άδειας είναι να προσκομίσει η εταιρία επιπλέον πέντε δικαιολογητικά εντός έξι μηνών. Κάποια από αυτά είναι τυπικά, όπως το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, ενώ για άλλα πιο σύνθετα, όπως την έγκριση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την κατασκευή των υποθαλάσσιων έργων, ο βουλευτής δηλώνει ότι θα βοηθήσει μεσολαβώντας προς το Υπουργείο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες χωρίς χρονοτριβές.
Δημοφιλή σήμερα

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

17/8/2018
Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο φάρος της Κακής Κεφαλής και ο φάρος Βασιλίνας, στα πλαίσια...
Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....
Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

17/8/2018
Η Μαριάννα Ράνου, αρχιτέκτων, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, για τον θάνατο του Αθανάσιου Πρωτόπαππα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας