Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. και βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου στον «Τύπο της Κυριακής»...
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Ερ.: Τελικά το Μνημόνιο δεν βγαίνει....

Αυτή είναι η απόλυτη δικαίωση για τον Αντώνη Σαμαρά και την ίδια ώρα η απόλυτη δυστυχία για την Ελλάδα. Δεν επιχαίρουμε για αυτό αλλά δε θα σταματήσουμε να το τονίζουμε διαρκώς. Ότι δηλαδή οι θυσίες ενός λαού για τον πρώτο χρόνο ήταν μεγάλες και επώδυνες αλλά η χώρα δεν κέρδισε τίποτα ούτε στο χρέος της, ούτε στην ανάπτυξη, ούτε στην προοπτική, ούτε στην ελπίδα. Σκεφτείτε ότι όταν υπογράφτηκε το μνημόνιο τα spreads δανεισμού ήταν στις 950 μονάδες. Τόσες είναι και τώρα…
Όμως η αποτυχία του Μνημονίου είναι διπλή. Πρώτη αποτυχία είναι η σύνθεση των μέτρων, δηλαδή η συνταγή… Δεύτερη αποτυχία είναι η εφαρμογή του από την κυβέρνηση του Γ.Α.Π. Είναι ανίκανη να εφαρμόσει όσα σχεδίασε! Αυτό τα λέει όλα. Η χώρα είναι αιχμάλωτη και στο χρέος της και στους πιστωτές της και στην ανίκανη κυβέρνηση της. Και πρέπει να απελευθερωθεί από τα δεσμά αυτά.

Ερ.: Ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει σύντομα το νέο επικαιροποιημένο σχέδιο του κόμματος για την οικονομία. Τί να αναμένουμε;

Την υλοποίηση της ελπίδας σε πρόγραμμα. Όχι τη διαχείριση του χρέους κα της ελπίδας με βάση αερολογίας. Η ευθύνη του Α. Σαμαρά είναι ιστορική όπως και η αποστολή του. Ανέλαβε να αλλάξει και την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ. Να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησής μας που απέτυχε. Άρα έχουμε ευθύνη να χτίσουμε το νέο μοντέλο, να χαράξουμε την νέα μεταπολίτευση δηλαδή να περιγράψουμε την νέα οικονομία και το νέο κράτος. Να είμαστε τολμηροί, να αγγίζουμε ότι μέχρι τώρα αφήναμε στο πλάι γιατί έκαιγε… και να αγγίξουμε την καρδιά των Ελλήνων που σήμερα έχουν χάσει την πίστη τους στη δύναμη της πατρίδας τους.
Εξάλλου γι αυτό εξελέγη πρόεδρος ο Σαμαράς, γιατί έχει μηδενική ευθύνη για όσα έγιναν. Όσοι κυβέρνησαν μετά την μεταπολίτευση αγάπησαν το κράτος πιο πολύ από όσο έπρεπε. Το ΠΑΣΟΚ το διόγκωσε και εγκαινίασε το κοινωνικό κράτος με δανεικά. Η Ν.Δ. δεν το συμμάζεψε όταν είχε τη δύναμη γιατί δεν τόλμησε και η αριστερά πάντα σιγοτραγουδούσε αδιάφορη….
Αυτό πρέπει να αλλάξει και για να γίνει απαιτείται μία νέα συμφωνία με τους πολίτες που να περιέχει στοιχεία ειλικρίνειας, σαφές χρονοδιάγραμμα τρόπου και στόχου και να ικανοποιεί το ανεκπλήρωτο όραμά μας για μία Ελλάδα δίκαιη, διάφανη, αξιοκρατική που δε θα διώχνει τα παιδιά της. Η Ελλάδα έχει εφεδρείες, γερά χέρια και καλά μυαλά. Της λείπει το όραμα που θα διαλύσει τη σκηνοθετημένη καταστροφή.
Αυτά να περιμένουμε εντός ολίγου….

Ερ.: Πολλοί το τελευταίο διάστημα προτάσσουν την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση για την έξοδο από την κρίση....

Αυτό ήταν για πέρυσι… Σωστή η άποψη αλλά πολύ καθυστερημένη. Η συναίνεση ήταν απαραίτητη για τη σύλληψη και την υπογραφή του σχεδίου στήριξης της χώρας μας. Εκεί γίνεται η συμβολή και η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. Τώρα που αλυσοδέθηκε η χώρα με δέσμευση έναντι εγγυήσεων κρατικής περιουσίας τι συναίνεση ζητάμε και για ποιο πράγμα; Είναι σαν να σχεδίασε ο μηχανικός το σπίτι στραβά, ο εργολάβος να έριξε τα μπετά στραβά και πήγε ο ιδιοκτήτης στην τράπεζα και υπέγραψε το δάνειο με εγγύηση το οικόπεδο.
Όταν ανακαλύφθηκαν όλα λάθος ζητήθηκε να πληρώσουν οι συγγενείς και οι κληρονόμοι… και να κάνουν τα στραβά μάτια… Αυτό μας ζητάει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό λέγεται συνενοχή με θύματα την Ελληνική κοινωνία. Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να το κάνει σε καμία περίπτωση. Το αντίδοτο στην αποτυχία είναι ένα στην πολιτική. Η αλλαγή οικονομικής πολιτικής με επαναδιαπραγμάτευση μνημονίου ή αλλαγή κυβέρνησης.

Ερ.: Εκλογές βλέπετε;

Ναι βλέπω τόσο κοντά όσο ποτέ τις εκλογές. Είτε γιατί το ΠΑΣΟΚ θα έχει απώλεια σε κάποιο Σ/Ν από βουλευτές του, που η συνείδησή τους θα νικήσει την κομματική τους ιδιότητα, είτε γιατί οι εκλογές θα είναι απόδραση με … δικαιολογίες, είτε τέλος επειδή κάποια στιγμή οι πολίτες θα εξεγερθούν απαιτώντας … καλύτερες εγγυήσεις για τα παιδιά τους.

Ερ.: Η Ν.Δ. επενδύει σ’ αυτή την εξέγερση;

Κάποιοι επιχειρούν να τη συνδέσουν με μεθόδευση ΣΥΡΙΖΑ…
Αντιθέτως η Ν.Δ. πιστεύει στην κοινωνική συνοχή. Πιστεύουμε πως το σύνολο μιας κοινωνίας πάει μπρος ή πίσω. Σ΄αυτήν την κρίση ή όλοι θα διασωθούν ή όλοι θα καταβυθιστούμε. Δηλαδή οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες έχουν κοινή τύχη πλέον ο καθένας στα δικά του μέτρα και σταθμά. Είναι τραγικό πολιτικό λάθος να επιχειρεί μία κυβέρνηση να διασώσει τις επιχειρήσεις καταρρακώνοντας τους εργαζόμενους, πολύ απλά διότι πρώτα θα καταρρεύσει η κοινωνία των εργαζομένων και αμέσως μετά η τάξη των επιχειρηματιών σαν ντόμινο….
Και αυτό πρέπει να το δουν και οι μέτοχοι των ΜΜΕ που εμφανίζουν επιλεκτική συμπάθεια προς το ΠΑΣΟΚ… να δουν κατάματα ότι τα δικά τους συμφέροντα δεν ικανοποιούνται από τη στήριξη μιας τόσο ανάλγητης οικονομικής πολιτικής. Ο φόβος που επιστημονικά μπολιάζεται στην κοινωνία για λίγο μόνο μπορεί να την κρατήσει σε αδράνεια. Είναι γνωστό ότι λίγοι μπορούν να πλανευτούν για λίγο. Όμως πολλοί για πολύ καιρό δεν πιάνονται κορόιδο…

Ερ.: Στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ καταρρέει , η διαφορά έχει μειωθεί, η ΝΔ όμως παραμένει σε χαμηλά ποσοστά...

Έτσι γίνεται πάντα. Οι προδομένοι στην πίστη και την ελπίδα δεν αλλάζουν κόμμα με την πρώτη ευκαιρία. Μετατίθενται στους αναποφάσιστους και από εκεί ζυγίζουν τα πράγματα και αποφασίζουν. Η Ν.Δ. έχει να δώσει 2 αγώνες. Πρώτα να αποσυνδέσει το μέλλον της από την αποτυχία ενός μοντέλου που υπηρέτησε, μαζί με όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και δεύτερον να σχεδιάσει το νέο μοντέλο και να το περιγράψει ώστε να ζητήσει την νέα συμφωνία με τους πολίτες. Και τα δύο προϋποθέτουν χρόνο, δουλειά και πρόσωπα. Μένω στο τελευταίο που θεωρώ πιο σημαντικό.
Τα πρόσωπα κουβαλάνε κοσμοθεωρία, παρελθόν, επαγγελματική καταξίωση, πολιτική διαδρομή… Τα πρόσωπα είναι η πλέον πειστική εικόνα για όλα. Τα πρόσωπα εγγυώνται για το μέλλον της Ν.Δ. Η νέα ηγετική ομάδα πρέπει να είναι συμβατή με την προσωπικότητα του Προέδρου δηλαδή χωρίς δεσμεύσεις με αυτοπεποίθηση, με όραμα και με συνείδηση αποστολής.

Ερ.: Όλα δείχνουν πως η αυτοδυναμία θα είναι πολύ δύσκολη. θα συνεργαζόσασταν είτε με την κα Μπακογιάννη είτε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη;

Εμείς την ώρα των εκλογών θα ζητήσουμε καθαρή και αυτοδύναμη λύση. Μας είναι αδύνατον να συνεργαστούμε με όσους ψήφισαν το μνημόνιο και κάνουν «πλάτες» στην πολιτική του Γ.Α.Π. Ότι γίνεται στη Ν.Δ. στοχεύει σ’ αυτό ακριβώς. Στην επαναφορά μας σε τροχιά αυτοδύναμης εξουσίας. Όσοι επιβιώνουν παρασιτικά προς την Ν.Δ. υβρίζοντάς την είναι οι κρυφοί υφυπουργοί του Παπανδρέου με χαρτοφυλάκιο δολιοφθοράς της Ν.Δ. Όμως ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται…

Ερ.: Πριν λίγες μέρες η ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής του Κώστα Καραμανλή, τουλάχιστον όσον αφορά το χρέος. Ο πρώην Πρωθυπουργός πάντως παραμένει σιωπηλός....

Ασφαλώς η Ν.Δ. δεν παρέλαβε παράδεισο αλλά μια χώρα που μπήκε με εντολή της Ε.Ε. σε επιτήρηση και βγήκε από αυτήν χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης Καραμανλή χωρίς ωστόσο να δυστυχήσει ο λαός ούτε η ανεργία και τα λουκέτα να εκτιναχθούν στα ύψη. Ωστόσο δε χάσαμε τις εκλογές άδικα. Κάποιοι προκάλεσαν πολύ το λαό και ευτυχώς η πόρτα έκλεισε ερμητικά γι αυτούς στην Ν.Δ.. Έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε την ιστορία μας αλλά έχουμε και υποχρέωση απέναντι στο μέλλον να πάρουμε διαζύγιο από πρακτικές και νοοτροπίες που κράτησαν την Ν.Δ. δέσμια για πολλές δεκαετίες σε ένα παρωχημένο μοντέλο κόμματος αφισσοκολλητών και χειροκροτητών.
Πιστεύουν βαθιά στην οργάνωση ενός κόμματος που θα ανανεώνεται διαρκώς σε πρόσωπα και ιδέες. Η νέα μας οργάνωση οφείλει να ανοιχθεί στην κοινωνία χωρίς φόβο. Να υπερασπιστεί τη μεσαία τάξη που αποδεκατίζεται. Δεν είναι ένοχος ο πολιτικός που στηρίζει την κοινωνία ούτε λαϊκισμός είναι να αγκαλιάσεις όσους είναι εξοργισμένοι ή εξεγερμένοι. Όσοι λένε το αντίθετο υπηρετούν μία περίεργη εκλογίκευση που ακυρώνει κάθε έννοια δικαίου και ηθικής. Είναι οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού που βλέπει μόνο αριθμούς αλλά όχι ανθρώπους.
Ο Καραμανλής θα κριθεί από την ιστορία σε χρόνο ηρεμίας, όχι εν θερμώ. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πόσοι και ποιοι πραγματικά των στήριξαν σε δύσκολες στροφές της πορείας του και πόσοι χρησιμοποιούν το όνομά του ακόμα και σήμερα ενώ στα δύσκολα είχαν κρυφτεί….
Αλλά τα ‘χει αυτά η πολιτική…
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

14/1/2019
Αποδήμησε εις Κύριον αργά το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, σε ηλικία 71 ετών....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας