Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του.

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τα εργατικά ατυχήματα, που στοιχίζουν τη ζωή σε συνανθρώπους μας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ είναι η παρακάτω:
«Χαρακτηρίζουμε τον θάνατο του συναδέλφου μας εργοδοτικό έγκλημα. Έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα 82 από τις αρχές του χρόνου στη χώρα μας. Είναι το έκτο σοβαρό «ατύχημα» για το 2008 στην Εύβοια. Όπως και στα Ναυπηγεία Χαλκίδας πρίν λίγο καιρό , όπως και στο Πέραμα, τα εγκλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της εργοδοτικής ασυδοσίας που ενθαρρύνεται από την πολιτική που σήμερα εφαρμόζεται στο όνομα της περιβόητης «ανταγωνιστικότητας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα εργοδοτικά αυτά εγκλήματα γίνονται από την εντατικοποίηση της δουλειάς, από την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας , από τον κίνδυνο της απόλυσης και της ανεργίας, από την πίεση για να μεγαλώσουν τα κέρδη της εργοδοσίας. Οι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι την αύξηση της ανεργίας στην περιοχή, εκβιάζουν και απειλούν τους εργάτες με απόλυση (ή με οικειοθελείς αποχωρήσεις όπως τις λένε στην ΣΕΛΜΑΝ) για να τους αναγκάσουν ν' αποδεχτούν την υποβάθμιση των μέτρων ασφάλειας, διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή τους. Oι χώροι δουλειάς ήταν και παραμένουν κρεματόρια για την εργατική τάξη. Οι επιθεωρήσεις εργασίας είναι λειψές έως και ανύπαρκτες, λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ σε πολλούς εργασιακούς χώρους, κατά κανόνα εκεί όπου δεν υπάρχουν σωματεία κάτω από τις απειλές και τους εκβιασμούς των εργοδοτών, δε συγκροτούνται από τους εργαζόμενους Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας.
 Οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια στηρίζουν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ - οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ - δίνουν το ελεύθερο στην εργοδοσία να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της. Όσοι σπέρνουν συγχύσεις στους εργαζόμενους ότι στην βάρβαρη ταξική κοινωνία που ζούμε «οι άνθρωποι μπορούν να μπούν πάνω από τα κέρδη» υπονομεύουν την ταξική κατεύθυνση στο κίνημα , προσφέρουν και αυτοί υπηρεσίες στον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό. Είναι πρόκληση , προσβολή για τους νεκρούς της εργατικής τάξης , από την μια μεριά να έρχονται σήμερα να μεθοδεύουν εργοδότες και γαλαζοπράσινοι πολιτικοί την κατάργηση στην ουσία των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο όνομα τάχα της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και από την άλλη να χάνονται ζωές , να σακατεύονται νέοι συνάδελφοί μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους της Εύβοιας να πάρουν μαζικά μέρος στην στάση εργασίας της Παρασκευής. Να καταδικάσουν την εργοδοσία και τους πολιτικούς της υπηρέτες . Η ελπίδα για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των εργατικών ατυχημάτων βρίσκεται μόνο στην ρήξη και στην ανατροπή των πολιτικών κατευθύνσεων της Ε.Ε ,των ευρωλάγνων υποστηρικτών της , (ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ) στην ανάπτυξη μαζικών, ταξικών αγώνων της εργατικής τάξης».
 
Διαρκές πολιτικό έγκλημα
Με δήλωσή του στο «Ρ», ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, εκφράζει τα συλλυπητήρια του ΚΚΕ στην οικογένεια και τους συναδέλφους του σκοτωμένου εργάτη και σημειώνει:
«Πίσω από κάθε εργατικό ατύχημα βρίσκονται ελλείψεις και παραλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, εξαντλητική εργασία, πίεση από την πλευρά της εργοδοσίας, υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων. Βρίσκεται η πολιτική που εκτρέφει τα κέρδη του κεφαλαίου και ευθύνεται για τη μη εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Η πολιτική αυτή και τα κόμματα που την υπηρετούν έχει την ευθύνη και για αυτό το εργατικό "ατύχημα", που ανεβάζει στους 83 τους νεκρούς εργάτες από τις αρχές του χρόνου. Σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, το ΚΚΕ και στην Εύβοια θα εντείνει τις επόμενες μέρες τη δράση του για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας στους τόπους δουλειάς».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας