Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μνημείο της ασυνεννοησίας μεταξύ των μελών της κυβέρνησης και της καθολικής ανικανότητας τους να προχωρήσουν ακόμα και έργα μηδενικού δημοσιονομικού κόστους χαρακτηρίζει ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου την απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το φράγμα Σέττας Μανικίων.
Εδώ και δύο χρόνια έχει δρομολογηθεί η μεταφορά του έργου στη ΔΕΗ, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου, που αδυνατούσε να διαθέσει επιπλέον πιστώσεις. Πριν από ενάμιση χρόνο ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης διαβεβαίωνε στη Βουλή, ότι θα κινήσει τάχιστα τις διαδικασίες για ένα έργο «υψίστης σημασίας» όπως ο ίδιος χαρακτήριζε. Μετά από νέα ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου προ 15θημέρου, το υπουργείο Υποδομών δηλώνει «αναρμόδιο» για το έργο και παραπέμπει το βουλευτή στο υπουργείο Περιβάλλοντος!
Ο βουλευτής είχε τονίσει στη Βουλή ότι με τη μεταφορά του έργου στη ΔΕΗ επιτυγχάνεται τετραπλός στόχος. Συγκεκριμένα: «Πρώτον, να λύσετε το πρόβλημα άρδευσης και ύδρευσης. Δεύτερον, να προστατεύσετε από τα πλημμυρικά φαινόμενα την περιοχή. Τρίτον, να έχετε την καθαρότερη μορφή παραγωγής ενέργειας και τέταρτον το Υπουργείο Οικονομικών να εισπράξει χρήματα, θα πάρει ανταλλάγματα από τη Δ.Ε.Η., αν όχι χρήματα μετοχές της Δ.Ε.Η. που είναι το ίδιο πράγμα».
Ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης είχε διαβεβαιώσει ότι «θα αναστήσουμε το έργο αυτό σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Η., γιατί πιστεύουμε σ’ αυτό το έργο. Οι κινήσεις μας, λοιπόν, είναι τρεις και πολύ συγκεκριμένες. Το πρώτο είναι να διευκρινίσουμε –και θα το κάνουμε, γιατί οι εντολές έχουν δοθεί- το ιδιοκτησιακό καθεστώς, για να μπορέσουμε ακριβώς να αναπτύξουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, στις οποίες και εσείς ορθώς αναφερθήκατε. Δεύτερον, να ολοκληρωθούν -και αυτή είναι η εντολή που έχει πάρει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και αν δεν μπορεί θα το κάνει το κεντρικό Υπουργείο- όλες οι συμπληρωματικές μελέτες. Θα αναδείξουμε το έργο ως εθνικής σημασίας, εθνικού επιπέδου, για να μπορέσει να ασχοληθεί το κεντρικό Υπουργείο».
Έρχεται όμως τώρα το ίδιο το υπουργείο του κ. Μαγκριώτη και τον «αδειάζει»! Στην απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας στη νέα ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου υπογραμμίζεται ότι «από έρευνα στα βιβλία καταγραφής δημόσιων κτημάτων της Περιφέρειας Κύμης δεν φαίνονται καταγεγραμμένα δημόσια κτίρια αρμοδιότητας της, ούτε έχει υποβληθεί ουδεμία μελέτη του έργου ή σχετική απαλλοτρίωση που να έχει κηρυχθεί για το σκοπό αυτό. Η έκταση στην οποία εκτελούνται τα έργα του φράγματος είναι δασική και επομένως αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής»Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας