Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το γνωστό «μπαλάκι» των ευθυνών ρίχνει το ένα Υπουργείο στο άλλο με αποτέλεσμα την απαράδεκτη κωλυσιεργία ενός έργου ζωής και την πρωτόγνωρη απομόνωση χωριών στη Νότια Καρυστία, όπως καταγγέλλει σε ερώτησή του αναφορικά με το έργο «Βελτίωση Οδοποιίας Πρ. Επαρχίας Καρυστίας- Ν.Α Ευβοίας» ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η αρμόδια υπάλληλος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας έφθασε στο σημείο να επικαλεστεί την αμέλεια ενός υπαλλήλου, προκειμένου να δικαιολογήσει την πολύμηνη καθυστέρηση ενός εγκεκριμένου και δρομολογημένου έργου, που θα επιτρέψει στους κατοίκους των χωριών της Νότιας Καρυστίας να ζήσουν επιτέλους στην εποχή μας!
Η απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου στην εν λόγω περιοχή και κυρίως στο τμήμα, που δεν είναι ασφαλτοστρωμένο έχει αναγκάσει τους κατοίκους να δένουν τα οχήματά τους σε δέντρα για να προσπεράσουν σημεία που έχουν υποστεί ζημιές. Η κατάσταση αυτή δεν επιδέχεται περαιτέρω καθυστερήσεων, δεδομένου του ότι διακυβεύεται η βιωσιμότητα των κατοίκων.
Η ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου έχει ως εξής:
«Με την υπ’ αριθμό 96184/8471/17-11-2009 απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εγκρίθηκε πίστωση συνολικού ποσού 3.500.000,00 € για την εκτέλεση του ανωτέρω έργου. Μετά από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις έγινε η δημοπράτηση του έργου και ενώ γνωρίζαμε πως βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο πληροφορηθήκαμε πως η διαδικασία θα επαναληφθεί εκ νέου και το έργο θα δημοπρατηθεί ξανά καθώς δεν δημοσιεύθηκε η διακήρυξη στον έντυπο τύπο από τον υπάλληλο που είχε αναλάβει να το δημοσιεύσει. Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για μία καθυστέρηση αρκετών μηνών λόγω απερισκεψίας. Μιας απερισκεψίας που στοιχίζει στους πολίτες της Εύβοιας καθώς το πρόβλημα στην εν λόγω περιοχή είναι τεράστιο και η ανάγκη για την βελτίωση της οδοποιίας επιτακτική. Η υποβάθμιση που έχει υποστεί η κεντρική αρτηρία που συνδέει ολόκληρα χωριά είναι απαράδεκτη. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να δένουν τα οχήματα τους σε δέντρα προκειμένου να προσπεράσουν σημεία που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Αυτό περιγράφει όλη την κατάσταση πόσο μάλλον τώρα που μετά τις βροχοπτώσεις οι συνθήκες είναι ακόμη πιο δύσκολες. Όλο το οδικό δίκτυο της Εύβοιας χαρακτηρίζεται ως απαρχαιωμένο, στην συγκεκριμένη περιοχή όμως είναι απροσπέλαστο και άκρως επικίνδυνο.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου σχετικά με το συγκεκριμένο έργο που είναι υψίστης σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής ;
2. Σε ποιο σημείο βρίσκεται το έργο» ;

 
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας