Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας με ανακοίνωσή του εκφράζει για άλλη μια φορά τη διαφωνία του με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Συγκεκριμένα υποστηρίζει:

Σχεδόν 100 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Στερεάς, βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης για το κλείσιμο ή τη συγχώνευσή τους. Το αρμόδιο Υπουργείο παλινωδεί ανακαλώντας τις ανακοινώσεις, που κυοφορεί εν μέσω αδιαφανών διαπραγματεύσεων εδώ και μήνες.

Για χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους το δικαίωμα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση θα γίνει δυσβάστακτο βάρος. Θα επιβαρυνθούν για την καθημερινή μετακίνηση των παιδιών στο σχολείο, ή θα αναγκαστούν να μετακομίσουν σε κάποιο αστικό κέντρο. Η μαθητική διαρροή, δηλαδή τα παιδιά που εγκαταλείπουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, θα αυξηθεί, το επίπεδο εκπαίδευσης θα πέσει.

Το σύνθημα του υπουργείου Παιδείας, «πρώτα ο μαθητής» είναι κενό γράμμα. Γιατί ούτε οι μαθητές, ούτε οι γονείς, ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε οι τοπικές κοινωνίες εισακούσθηκαν, όσο κι αν διαδήλωσαν την αντίθεσή τους όσο και αγωνίστηκαν μαζικά και με διάρκεια.

Είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους ότι οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις των σχολείων κατευθύνονται από μία φθηνή λογιστική αντίληψη, που επιδιώκει να εξοικονομήσει κάποια ευρώ σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης. Δημιουργούν πολλαπλάσια κοινωνικά, οικονομικά και παιδαγωγικά προβλήματα.

Ζητήσαμε – χωρίς αποτέλεσμα- να συζητηθεί το θέμα ως επείγον στο Περιφερειακό Συμβούλιο διανέμοντας γραπτή πρότασή μας για παρέμβαση προς το Υπουργείο για να διεκδικήσουμε ανοιχτά σχολεία και περισσότερους πόρους ώστε ακόμη και μικρά σχολεία να είναι επαρκώς στελεχωμένα και εξοπλισμένα. Δυστυχώς το περιφερειακό συμβούλιο με κύρια ευθύνη της περιφερειακής αρχής, δεν έχει λάβει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία. Έτσι οι σύλλογοι γονέων υποχρεώνονται σε βουλευτές, πολιτευτές, μητροπολίτες και αιρετούς της περιφέρειας προκειμένου να σώσουν τα σχολεία τους, προς δόξα και αναπαραγωγή του νοσηρού πελατειακού πολιτικού συστήματος.

Αυτή η διαδικασία δεν θα τελειώσει με την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατέστησε σαφές ότι, «ο εκπαιδευτικός χάρτης της χώρας δεν έχει ολοκληρωθεί». Έρχεται λοιπόν η σειρά και για άλλα σχολεία. Και οι συγχωνεύσεις αυτών θα βασίζονται σε ακόμη πιο προωθημένα παιδαγωγικά κριτήρια …., κόντρα στην κοινή λογική αλλά και στις επιστήμες της εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Παιδείας, εκποιεί ένα ύψιστο κοινωνικό αγαθό: τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας