Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
«Δεν φυγομαχώ, δεν απολογούμαι, είμαι ως μάρτυρας εδώ να δώσω τη δική μου αλήθεια» δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση επί της -αδιέξοδης όπως την χαρακτήρισε- πρότασης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για λάσπη και συκοφαντίες, επισημαίνοντας ότι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε από κάποιους με την πρόταση που κατατέθηκε σε μία ενέργεια πολιτικά, ηθικά, ακόμη και νομικά απαράδεκτη -σε έναν πολιτικό και νομικό αυτοεγκλωβισμό.

Ο πρώην υπουργός μίλησε από τη Βουλή για μεθοδευμένη, επιλεκτική στοχοποίηση.

Υπογράμμισε ότι έκαναν λάθος «όσοι στο βωμό προφανών πολιτικών σκοπιμοτήτων αναγόρευσαν σε δήθεν αξιόπιστους 'κατήγορους' και 'δικαστές' τους κατηγορούμενους μιζαδόρους ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης, τους ντόπιους διακινητές μιζών και μεμονωμένα αργυρώνητα επικοινωνιακά εργαλεία τους».

Μίλησε για «μύθους» που καλλιεργήθηκαν σκόπιμα. Υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ανήκουν στον εκάστοτε υπουργό, αλλά αποφασίζονται από τα κατά το νόμο προβλεπόμενα πολυμελή θεσμικά όργανα των Ενόπλων Δυνάμεων και της κυβέρνησης -ΣΑΜ, ΣΑΓΕ και ΚΥΣΕΑ.

Για τα περί «δήθεν άχρηστων υποβρυχίων» διερωτήθηκε αν ήταν άχρηστα γιατί ότι όλες οι επόμενες κυβερνήσεις υλοποίησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι τα συγκεκριμένα υποβρύχια παραγγέλνουν και άλλες χώρες (Κορέα, Πορτογαλία, Τουρκία).

Αναγνώρισε ότι υπήρξαν προβλήματα, λέγοντας όμως πως «είναι άλλο τα υπαρκτά τεχνικά προβλήματα στη ναυπήγηση και άλλο η συντονισμένη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού». Ανέφερε, επίσης, ότι προκαταβολή που δόθηκε κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν 11,2% και όχι της τάξεως του 70-80%.

«Θα διερωτηθούν αρκετοί που με ακούν: Δηλαδή όλα έγιναν ωραία και καλά; Δεν υπάρχει σκάνδαλο μιζών. Απαντώ ευθέως. Όχι δεν έγιναν όλα ωραία και καλά. Εξάλλου γι' αυτό η ελληνική Δικαιοσύνη σε συνεργασία με τη γερμανική ερευνά εδώ και ένα χρόνο το θέμα. Αυτό όμως, ξαναλέω, δεν με αφορά και δεν με αγγίζει» σημείωσε.

* Στο αρχικό κείμενο της ομιλίας υπήρχαν αρκετές αιχμηρές αναφορές, τις οποίες ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν ανέγνωσε, περιλαμβανομένης αναφοράς του σχετικά με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο το 1989.

«Κατηγορητήριο για έναν»

«Η συνείδηση μου η ιστορία μου και ο σεβασμός μου προς το Κοινοβούλιο δεν θα μου επέτρεπαν άλλη στάση. Είμαι εδώ γιατί σε όλη μου την πολιτική διαδρομή ήμουν πάντα παρών και όχι απών» δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αναφέροντας ότι κάποιοι φίλοι τον συμβούλευσαν να μην παραστεί στη Βουλή «νομιμοποιώντας μία διαδικασία που έχει προηλειμμένη απόφαση».

«Είναι χρέος μου να υπερασπιστώ τις προοδευτικές πολιτικές, το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις ιδεολογικές στρατηγικές προσεγγίσεις, στις οποίες οι αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις έπαιζαν καθοριστικό ρόλο πάντοτε» ανέφερε.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε πως είναι χρέος του να υπερασπιστεί «την πολιτική του προσφορά και το ιστορικό του αποτύπωμα» στο ΠΑΣΟΚ. «Όπως δεν κρύφτηκα εγώ και κανένας άλλος δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον πίσω από εμένα» ανέφερε κάνοντας λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την υπόθεση.

Υπογράμμισε πως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αντί να απαιτεί την πλήρη, ενιαία και συνολική διερεύνηση για όλα, μοιάζει με κατηγορητήριο για έναν, το οποίο και χαρακτήρισε παντελώς αστήρικτο, καθώς όπως δήλωσε δεν βασίζεται σε κανένα πραγματικό στοιχείο, αλλά σε αόριστες αναφορές κατηγορουμένων και αυθαίρετα συμπεράσματα.

Αμφισβήτησε ότι είναι πραγματική βούληση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση των υποβρυχίων.

«Είμαι εδώ γιατί υπάρχει πραγματική βούληση να διερευνηθεί όλη η υπόθεση των υποβρυχίων για να εντοπιστούν όλες οι έκνομες καταστάσεις»; διερωτήθηκε για να συνεχίσει: «Όχι, αν ήθελαν πράγματι να διερευνήσουν όλα αυτά όφειλαν να διερευνήσουν το θέμα στο σύνολό του. Αλήθεια με δόσεις και μάλιστα άτοκες δεν υπάρχει».

Μίλησε εν συνεχεία για μεθοδεύσεις προκειμένου να αποπροσανατολιστούν οι Αρχές και οι ένοχοι να κρύψουν τα ίχνη τους. «Μήπως με αδιέξοδες διαδικασίες όπως η σημερινή πολλοί θα αισθανθούν ικανοποιημένοι γιατί θα μείνουν ανενόχλητοι;» δήλωσε.

Ο πρώην υπουργός κατήγγειλε ψεύδη και λάσπη εναντίον του. Ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε από κάποιους με την πρόταση που κατέθεσε σε μία ενέργεια πολιτικά, ηθικά, ακόμη και νομικά απαράδεκτη.

«Σκοπός τους είναι να στήσουν ένα 'Κολοσσαίο' προκειμένου με την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη» είπε για να προσθέσει ότι «αντί να δώσουν τη μάχη για να αναδειχθεί η συνολική αλήθεια για ένα υπαρκτό σκάνδαλο, οδήγησαν την ΚΟ σε έναν πολιτικό αυτοεγκλωβισμό».

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν τίθεται θέμα παρουσίας του και σε αυτήν και σε όποιες άλλες διαδικασίες ακολουθήσουν -«όσοι νόμισαν ότι θα κατασκευάσουν έναν βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν για μία ακόμη φορά το λαό έκαναν λάθος».

«Κανένα παρασκήνιο δεν θα μείνει για πάντα στο σκοτάδι, κανένα κέντρο και παράκεντρο εξουσίας δεν μένει στο απυρόβλητο» είπε ο πρώην υπουργός. Ανέφερε, πάντως, ότι αποκαλύψεις δεν κάνει, «γιατί απλούστατα δεν έχει να κάνει», συνεχίζοντας ότι τελικά η «αλήθεια θα διαλύσει αυτή τη σκευωρία και θα κάψει τους σκευωρούς».

«Νοιώθω οργή, αλλά περισσότερο λύπη» σημείωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, λέγοντας ότι εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που άκουσε τις απόψεις τους, «βλέπω και την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν απέναντί μου και το κόμμα μου, το ΠΑΣΟΚ».

Νομικά αστήρικτη η πρόταση

Καταλήγοντας ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν και το νομικά απαράδεκο της πρότασης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Δήλωσε ότι η Βουλή δεν έχει τη δυνατότητα με βάση τις διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου 3126/03 «περί ευθύνης Υπουργών», να ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης, μετά τη δεύτερη τακτική σύνοδο της βουλευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος.

Ανέφερε ακόμη ότι «παρά τη θέληση των βουλευτών που υπέγραψαν την πρόταση να γίνει η έρευνα για τη 'νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα' με τις διατάξεις του ν. 2331/95, γίνεται απόπειρα να συνδυαστεί με κάποιες διατάξεις του ν. 3691/08, γιατί μόνο σε αυτό το νόμο προβλέπεται ως εγκληματική δραστηριότητα η απόκτηση και διαχείριση περιουσίας».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος αφαίρεσε από την ομιλία του κάποιες ιδιαίτερα αιχμηρές αναφορές του στο 1989 και την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Στο γραπτό κείμενο που μοιράστηκε λίγη ώρα πριν ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέβει στο βήμα της Βουλής αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Πολλοί από την Ιστορία μαθαίνουν να αποφεύγουν τα λάθη του παρελθόντος. Λυπάμαι γιατί το ΠαΣοΚ σήμερα επαναλαμβάνει τα λάθη των άλλων. Ξεχάσατε τόσο εύκολα, ιδιαίτερα οι παλαιότεροι σε αυτή την αίθουσα, ότι με τις ψευδομαρτυρίες του Μαμανέα και του Σηφακάκη έστειλαν το βρώμικο ’89 τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο;». Επίσης, παρέλειψε την φράση: «Επειδή εγώ γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια όσον αφορά το πρόσωπό μου, σας λέω: Χτυπήσατε λάθος πόρτα. Ψάξτε αλλού για μίζες. Όλα αυτά δεν με αφορούν, δεν με αγγίζουν».

πηγή: www.in.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
stam62 (29/4/2011 7:36:13 πμ)
Φωνάζει ο κλέφτης.... Τελικά για τόσο κορόιδα μας περνάνε ρε γαμώτο? Χτυπήσατε λάθος πόρτα, μας έριξε στην μούρη. Εμ! με τόσες πόρτες που έχεις(από τα τόσα σου ακίνητα ρε Τσοχατζόπουλε)που να ξέρουμε ποια να κτυπήσουμε? Άντε να παρακολουθήσουμε λοιπόν και αυτή την φαρσοκωμωδία...!!
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας