Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Θανάσης Παφίλης κατέθεσαν ερώτηση για τη διασφάλιση της ασφαλούς και δωρεάν μεταφοράς των μαθητών της Στ.Ελλάδας και τη λύση του προβλήματος που έχει προκύψει με οφειλές προς τα ΚΤΕΛ και τη διακοπή των μαθητικών δρομολογίων, προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.

Χιλιάδες μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων των πέντε Νομών της Στερεάς Ελλάδας δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα τους τη Δευτέρα 2/5 λόγω αναστολής των δρομολογίων μετά από απόφαση των ΚΤΕΛ όλης της περιφέρειας. Μέσα στο ΠΑΣΧΑ υπήρξε διαβεβαίωση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ότι υπάρχει το χρηματικό ποσό που απαιτείται και πως όλοι οι μαθητές θα μεταφερθούν κανονικά.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν μπορεί να αφεθεί η μεταφορά των μαθητών σε απόφαση των ΚΤΕΛ, που είναι ανώνυμες εταιρείες ιδιωτικού συμφέροντος.
Με την υπάρχουσα κατάσταση σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται η μετακίνηση των μαθητών. Η μεταβίβαση της ευθύνης στους δήμους από την καινούρια σχολική χρονιά θα οξύνει το πρόβλημα.
Η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους και δεν μπορεί να επιβαρύνει τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε να διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους; Και πως η μεταφορά θα γίνεται δωρεάν με ασφαλή μέσα;

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας