Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Προκλητικές θεωρεί η κυβέρνηση τις αξιώσεις συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικές αυξήσεις στις απολαβές τους την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες κατηγορίες συνταξιούχων της χώρας υπόκεινται συρρίκνωση των αποδοχών τους εξαιτίας της βαθειάς οικονομικής κρίσης.

Πρόκειται για τις 800-850 υποθέσεις πρώην βουλευτών οι οποίες εκκρεμοδικούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορούν τις αξιώσεις τους να ισχύσει και για τους ίδιους η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστών για το χρονικό διάστημα 2003-2007.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα αναδρομικά αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές, δηλαδή συνολικά το ύψος των αξιώσεων υπολογίζεται περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Οικονομικών Φ.Σαχινίδη κάλεσε τους πρώην βουλευτές να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους.

«Απασχολεί και προκαλεί την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά, το γεγονός ότι «διεκδικούν να πάρουν πρόσθετες απολαβές την στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται και το πολιτικό σύστημα κρίνεται και επικρίνεται». Και πρόσθεσε: «Η στάση αυτή συμβάλει σε περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών που το υπηρετούν».

Ο κ. Σαχινίδης διευκρίνισε ότι η στάση του δεν είναι συγκυριακή, αλλά είναι η άποψη που κατέθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 2006 από την θέση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αφορμή τις διεκδικήσεις των δικαστικών για αναδρομικές αυξήσεις.

«Σε μια περίοδο όπου μεγάλες κοινωνικές ομάδες υφίστανται έντονα προβλήματα» όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

«Συμπαρατάσσομαι με την άποψη του Δ.Παπαδημούλη», πρόσθεσε, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πιο πριν: «Μουντζώνει η κοινωνία και οργίζεται με τους 800 βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά. Είναι νόμιμο αλλά είναι και ανήθικο, είναι νόμιμο αλλά είναι και προκλητικό. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό, για να πάψει το νόμιμο και ηθικό να αντιμετωπίζεται με μεθόδους Βουλγαράκη.»

Να παραιτηθούν των αξιώσεών τους κάλεσε τους συνταξιούχους βουλευτές και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας.

Εκ μέρους της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της κ. Εμ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι «αποτελεί πρόκληση, με όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί, προσφυγές για αναδρομικά», ενώ ο βουλευτής του κόμματος κ. Ι. Βρούτσης τόνισε ότι «είναι πέρα από κάθε λογική, θα το χαρακτήριζα προκλητικό ακόμη και ανήθικο, σε μια περίοδο κρίσης που κόβονται συντάξεις, τέως βουλευτές αξιώνουν υπέρογκα ποσά έστω και αν περιέχουν στοιχεία νομιμότητας».

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «απαράδεκτη και προκλητική για το λαό δεν είναι μόνο η απαίτηση για αυξήσεις και αναδρομικά στις βουλευτικές συντάξεις, αλλά και η ίδια η ύπαρξη των βουλευτικών συντάξεων, που το ΚΚΕ με επιμονή θέτει ζήτημα κατάργησής τους και οι βουλευτές να ασφαλίζονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία».

Υπέρ των αξιώσεων του πρώην βουλευτών τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Σταμάτης τονίζοντας: «Λες και το έκαναν σα να μην το δικαιούνταν, λες και είναι η τελευταία τάξη αυτής της κοινωνίας. Ε, όχι!».

Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τους πρώην βουλευτές να μην αποδεχθούν τα χρήματα για όσο καιρό η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες Μνημονίου.

πηγή: www.in.gr

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας