Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εντάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που κλήθηκε να εγκρίνει τη απογραφή των περιουσιακών στοιχείων. Επίκεντρο της συζήτησης έγινε ο πρώην Δήμος Ληλαντίων, ως αυτός με τα μεγαλύτερα χρέη, που φορτώθηκε και καλείται να αποπληρώσει ο νέος Δήμος Χαλκίδας. Η συζήτηση κινήθηκε μεταξύ μαύρων προβάτων, βοδιού, και ενός μύθου... που πραγματικά δεν ξέρουμε αν ισχύει αυτό που λένε πως παντού υπάρχει!!!
Αντιπαράθεση Καρυστινού - Ζεμπίλη στην συνεδρίαση του Δήμου Χαλκιδέων
Αντιπαράθεση Καρυστινού - Ζεμπίλη στην συνεδρίαση του Δήμου Χαλκιδέων

Υπάρχει ένας μύθος γύρω από το Ληλάντιο, υποστήριξε ο Χρήστος Καρυστινός – πρώην Δήμαρχος Ληλαντίων και Δημοτικός Σύμβουλος αντιπολίτευσης.

Δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, για τα όσα επισήμανε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος, Θ.Ζεμπίλης σχετικά με τα χρέη του Ληλαντίου, ενώ δέχτηκε τη φραστική επίθεση του Μάνου Φωτάκη... με αποτέλεσμα η ένταση να μη λείψει ούτε από αυτή τη συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης από την μεριά του τόνισε πως ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Χαλκίδας έχει τεράστιο χρηματικό υπόλοιπο, που του δίνει τη σιγουριά ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη που επωμίστηκε με τη συνένωση. Υποστήριξε δε, πως τα μεγαλύτερα οικονομικά βάρη προέρχονται από το Δήμο Ληλαντίων. Σ’ ότι αφορά την απογραφή δήλωσε πως χρειάστηκαν πολλές ώρες δουλειάς, αλλά το αποτέλεσμα είναι θετικό, αφού έχουν ολοκληρωμένη εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου.

Ο Χρήστος Καρυστινός, που ήταν και το πρόσωπο της «βραδιάς» υποστήριξε πως αυτή η απογραφή αποτυπώνει μόνο το 30 με 40% των στοιχείων και δεν δίνει ολοκληρωμένη εικόνα. «Είναι απλά ένα εργαλείο για να βγάλουμε μαύρα πρόβατα. Δεν πρέπει να αναμοχλεύουμε, αλλά να είμαστε ρεαλιστές και να μη δημιουργούμε αυταπάτες γύρω από το Ληλάντιο, ότι έχει τα περισσότερα βάρη και είναι νούμερο ένα στις οφειλές…Δεν υπήρξε υπερφίαλος δανεισμός, κάναμε υποδομές και καλύψαμε λειτουργικά έξοδα. Τα δάνεια ήταν αναγκαία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην Δήμαρχος Ληλαντίων και τόνισε χαρακτηριστικά «η ιστορία της σπίλωσης δεν κολλάει σε κάποιους ανθρώπους. Δεν πρέπει ο Δήμαρχος να υιοθετεί κραυγαλέες πρακτικές παρελθόντος και να δημιουργεί εντυπώσεις… Εδώ θα είμαστε και 31/12 και θα έχουμε χρόνο να τα πούμε και ας έρθει τότε κάποιος να με αμφισβητήσει…» Τον Χρήστο Καρυστινό στήριξε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χρήστος Παγώνης, ο οποίος σ’ ότι αφορά την απογραφή δήλωσε πως δεν είναι ολοκληρωμένη και λείπουν στοιχεία, ενώ κάλεσε να μην ψάχνουν το μαύρο πρόβατο στο Δήμο Ληλαντίων…

Φραστικό επεισόδιο δημιουργήθηκε μεταξύ του Μάνου Φωτάκη και του Χρήστου Καρυστινού, όταν ο πρώτος κατά την τοποθέτησή του φέρθηκε εναντίον του συναδέλφου του υποστηρίζοντας ότι χρέωσε το πρώην Δήμο Ληλαντίων, και είπε χαρακτηριστικά «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι». Από την πλευρά του ο Χρ.Καρυστινός τόνισε πως η συζήτηση καταγράφετε και επιφυλάσσεται για κάθε του δικαίωμα, αφού δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να σπιλώνει ονόματα και συνειδήσεις.

Από την πλευρά τους οι κύριοι Σταματούκος και Φρατζής καταψήφισαν, τονίζοντας πως οι παρατάξεις τους δεν συμμετείχαν στην Επιτροπή της Απογραφής, η οποία είναι ελλιπής και τέλος πάντων η μόνη εικόνα που έχουν είναι αυτές οι σελίδες της εισήγησης…. Βέβαια, δεν παρέλειψαν και οι δύο να κάνουν και τη μικρή τους πολιτική τοποθέτηση γύρω από τα οικονομικά του Δήμου αλλά και της συνολικής κατάστασης στη χώρα.

Σκληρός, ιδιαίτερα, ήταν στην τοποθέτησή του ο κ.Σέρρας που μίλησε για τη λειτουργία του πρώην Δήμου Ληλαντίων, υποστηρίζοντας πως υπάλληλοι δεν τηρούσαν το ωράριό τους και τους έβλεπε κανείς στα καφενεία και όχι στο πόστο τους, έκανε λόγο για τεράστια ποσά που σπαταλήθηκαν σε λειτουργικές δαπάνες και χρέη προς τους πολίτες, που ακόμα και σήμερα, καταγγέλλουν ότι παραμένουν απλήρωτοι από το πρώην Δήμο Ληλαντίων
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας