Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Ηλίας Πετσής - Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, σχολιάζει τη συνεδρίαση για τη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου και καταγγέλλει το Δήμαρχο για αναβλητικότητα και αυθαιρεσία. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Στις 27 Απριλίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού ψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2011. Παρ’ όλη τη σπουδαιότητα του θέματος και τη θεμελιώδη σημασία της διαδικασίας του προϋπολογισμού για ένα δήμο, κύριοι της πλειοψηφίας αντιμετωπίσατε το ζήτημα με πομπώδη αναβλητικότητα και με ανεπανάληπτη αυθαιρεσία.
Δίχως ουδεμία αίσθηση καθήκοντος και λογοδοσίας προς τους δημότες μας και με αδικαιολόγητη καθυστέρηση φέρατε προς συζήτηση και ψήφιση τον προϋπολογισμός που ρητά και απαρέγκλιτα έπρεπε να είχε ψηφιστεί έως τις 31 Μαρτίου 2011.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση εντελώς προσχηματικά η δημοτική αρχή μας επέβαλε μια φιλολογία ανάπτυξης και ευημερίας πέρα από κάθε πραγματικότητα, με ανύπαρκτους πόρους και έσοδα που μας περισσεύουν και θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερο οικονομικό αδιέξοδο από αυτό που προκάλεσε στον πρώην Δήμο Αρτεμισίου ο κύριος Ζάχος.
Εμείς οφείλαμε να αντιδράσουμε και το πράξαμε, επισημάναμε στην συμπολίτευση την πραγματικότητα και υποστηρίξαμε το δρόμο της νομιμότητας που δεν αφήνει περιθώρια αδιαφάνειας και σπατάλης δημοσίου χρήματος.
 Εσείς εμείνατε στην άκρατη φιλολογία, στην αλόγιστη σπατάλη που θα διογκώσει το έλλειμμα πέρα των 12 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει σήμερα και θα βαλτώσει το δήμο και την τοπική κοινωνία.
Εμείς καλούμε την συμπολίτευση να λειτουργήσει με τον κοινό νου, τον κύριο Ζάχο να αποβάλει το σύνδρομο του κοινοτάρχη, να πάψει να είναι λιγότερο αποτελεσματικός από το λίγο και να μην αναζητά τα αίτια της ανεπάρκειάς του σε τρίτους.
Αφομοιώστε κύριοι της πλειοψηφίας την συνταγματική αλήθεια ότι εσείς διοικείτε ενώ η αντιπολίτευση ασκεί τον δημοκρατικό έλεγχο και μόνο.
Εμείς, αναλογιζόμενοι το καθήκον, με το οποίο μας επιφόρτισαν οι συμπολίτες μας, δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτό το χρεωστικό γραμμάτιο που εσείς καλείτε προϋπολογισμό και αναζητούμε την διόρθωσή του.
Σας καλούμε να εργαστείτε σοβαρά, πράγμα το οποίο δεν έχετε πράξει έως τώρα.
 Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της συντεταγμένης πολιτείας, είμαστε βέβαιοι ότι θα συνδράμουν, επιβάλλοντας το νόμιμο και διασφαλίζοντας τη διάθεση του δημοσίου χρήματος.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας