Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Το θέμα της κατάφωρης αδικίας εις βάρος των επιτυχόντων στο διαγωνισμό για την κάλυψη θέσεων στο ΙΚΑ έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Η κυβέρνηση με μία πρωτοφανή νομοθετική ρύθμιση ευνοεί τους επιτυχόντες μεταγενέστερου διαγωνισμού άλλου Φορέα αφήνοντας τους διοριστέους της προκήρυξης 8Κ/2008 στα αζήτητα…
Συγκεκριμένα, ενώ οι επιτυχόντες περίμεναν από την κυβέρνηση να καθορίσει το χρόνο του διορισμού τους με βάση το Ν.3833/2010 που ψηφίστηκε και αφορά στην αναλογία μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, ξαφνικά, το Δεκέμβριο του 2010 με νέα νομοθετική ρύθμιση εξαιρεί τους επιτυχόντες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου της μεταγενέστερης προκήρυξης 9Κ/2008, που προορίζονταν για την Αγροτική Τράπεζα και τους διορίζει χωρίς καμία καθυστέρηση στο ΙΚΑ!
Όπως υπογραμμίζεται, πρόκειται για παραβίαση της ισονομίας και της διαφάνειας, καθώς και για πολιτικές αποφάσεις, που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών απέναντι στο Κράτος και τους θεσμούς και παράλληλα πλήττουν το κύρος του ΑΣΕΠ, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως μετατρέπεται σε «μηχανή επιλογής προσωπικού χωρίς περαιτέρω αρμοδιότητες».
Καθίσταται, επίσης, σαφές ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, αφού το ΑΣΕΠ είχε ολοκληρώσει τις διαδικασίες της προκήρυξης 8Κ/2008 του ΙΚΑ από το Μάιο για την κατηγορία ΠΕ και από την 1-12-2010 για την κατηγορία ΔΕ, δηλαδή πριν την ψήφιση της τροπολογίας την 17-12-2010. Συνεπώς η απορρόφηση θα μπορούσε να ήταν άμεση από την προκήρυξη 8Κ/2008 του ίδιου Φορέα και η ρύθμιση να αφορούσε συγκεκριμένες ειδικότητες διαφορετικές από τις ειδικότητες στις οποίες έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα.
Καλείται η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την πρωτοφανή αδικία που προκλήθηκε με τη συγκεκριμένη ψήφιση της διάταξης του νόμου 3899/2010 και να προχωρήσει στην επιλογή μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο Τομέα χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις.

 
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Κρίστοφερ και Γουίνι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Κρίστοφερ και Γουίνι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/9/2018
Η παιδική ταινία «Κρίστοφερ και Γουίνι» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 20 ...
Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/9/2018
Η ταινία «Ο Κυνηγός» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. ...
Ευχαριστήρια Επιστολή Γυμνασίου Κριεζών στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Ευχαριστήρια Επιστολή Γυμνασίου Κριεζών στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

21/9/2018
Ευχαριστήρια επιστολή του Γυμνασίου Κριεζών στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου απέστειλε η διευθύντρια του σχολείου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας