Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Στις 6/5/2011 η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS – 1056» ενημερώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ότι βρέφος 7μηνών εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται δίπλα στο παιδί ελπίζοντας ότι δε θα βρεθεί ξανά στους δρόμους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου:

Το Χαμόγελο του Παιδιού
Το Χαμόγελο του Παιδιού

Δυστυχώς για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της αναποτελεσματικότητας του συστήματος, το οποίο αδυνατεί να προστατεύσει τα παιδιά - θύματα.

Κατά την αναζήτηση του αρχείου μας βρεθήκαμε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Λίγους μήνες πριν, κληθήκαμε να στηρίξουμε δύο φορές ( σε διάστημα μόλις δυο μηνών ) το συγκεκριμένο βρέφος αφού η μητέρα του είχε συλληφθεί για εξώθηση σε επαιτεία. Και τις δύο φορές ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στάθηκε δίπλα στο παιδί, το οποίο δυστυχώς αποφασίστηκε να δοθεί πίσω στη μητέρα του.

Όλοι εμείς αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να γίνει για να οργανωθεί ουσιαστικά επιτέλους ο κρατικός μηχανισμός και να προστατεύσει αυτό το παιδί αλλά και τόσα άλλα παιδιά – θύματα για να μην ξαναβρεθούν στους δρόμους;

Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
(Τμήμα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης)
Τηλ: 2107609550, Φαξ: 2107609554, e mail: [email protected]
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας