Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η ομοφωνία ήταν δεδομένη και το ζητούμενο ένα: Να φύγουν οι πυλωνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ απο τις κατοικημένες περιοχές του Δήμου Χαλκίδας. Η ΕΠΚΑ ΣΤΕ με τους Συλλόγους των κατοίκων Αγ.Μαρίνας έως Λ.Άμμου θα προβούν σε δυναμικές ενέργειες για να επιτευχθεί ο στόχος τους που αφορά στη δημόσια υγεία, ενώ ζητούν το θέμα να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας.
συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πυλώνες της ΔΕΗ
συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πυλώνες της ΔΕΗ

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθησαν απο το Δήμο Χαλκίδας, Κώστας Ρουσόπουλος, Φίλιππος Μακρής, Γιάννης Αδάμ, Βαγγέλης Σταματούκος, Γιώργος Βλαχογεώργος, κ.Φρατζής, επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΚΑ ΣΤΕ, Γ.Μητροπέτρος, ο Γ.Ακριώτης, ο Δημήτρης Μπουραντάς και φυσικά κάτοκοι της Χαλκίδας.

Όλοι συμφώνησαν:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ «ΘΑΝΑΤΟΥ» ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΑΝΗ ΑΜΜΟ.
Όπως προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ΦΕΚ 137/25-2-1987.!
• ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ή ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΥΠΕΡ-ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ(περ.Αφρατίου)
Όλοι εμείς οι κάτοικοι αυτής της περιοχής της Χαλκίδας, που υφιστάμεθα την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία επί τόσα χρόνια, δεν θέλουμε και άλλη!!

Να σημειωθεί, ότι στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν επιστημονικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την επικινδυνότητα για την υγεία μας απο την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τους πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Ο Γ.Μητροπέτρος έκανε λόγο για ελλειπή ενημέρωση των πολιτών επί του θέματος και των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, καθώς και την επιστημονική αβεβαιότητα που παρουσιάζουν όσοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Επισήμανε πως θα χρησιμοποιήσουν κάθε στοιχείο και μέσο που έχουν στα χέρια τους, μαζί με τους νομικούς της Ένωσης και των Συλλόγων, ώστε να κάνει πράξη η ΔΕΗ αυτό που έτσι κι αλλιώς ορίζει το ΦΕΚ, για απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης απο τις κατοικημένες περιοχές. Κάλεσε τέλος όλους σε συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα για να γίνει η φωνή διαμαρτυρίας πιο δυνατή.  
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας