Τα κατάφερε τελικά ο Λούκας Γιόρκα και ο Stereo Mike και παρά τα αρνητικά προγνωστικά, η Ελλάδα πέρασε στον τελικό της φετινής 56ης Eurovision, με το τραγούδι «Watch my dance». Αλλά αυτό που ήταν όλα τα λεφτά, επιτρέψτε μου να πω, πως ήταν το άνοιγμα που έκανε ο Λούκας στο σακάκι του, και όλος ο γυναικείος πληθυσμός απο χθες έχει πέσει στα πατώματα για χάρη του. Αχ τί σου κάνει ένα άνοιγμα σακακιού… που είπε και ένας φίλος!!!!

Και αντικειμενικά, δηλαδή να το δείς, μακράν καλύτερη η δική μας εμφάνιση απο τις λοιπές του πρώτου ημιτελικού τουλάχιστον. Πάντως φέτος θεωρείται φαβορί, η Γαλλία. Όμως όλες και όλοι μας περιμένουμε τον τελικό, για να ξαναζήσουμε το άνοιγμα του σακακιού του Λούκας. Μόνο γι’ αυτό δηλαδή, δίνουμε twelve points!!!!!

Να σημειωθεί ότι και οι άλλες δύο φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν απευθείας ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ 5 και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ (www.ert.gr). Το σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου.

Πριν από τον κάθε ημιτελικό και τον τελικό, η Λένα Αρώνη θα παρουσιάζει μια ειδική εκπομπή με τα βίντεο κλιπ των τραγουδιών που θα διαγωνιστούν σε κάθε βραδιά. Η Ελλάδα διαγωνίζεται φέτος με το τραγούδι «Watch my dance», με τους Λούκα Γιώρκα feat. Stereo Mike, σε μουσική Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους Ελεάνας Βραχάλη. Η χορογραφία και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Επί σκηνής θα εμφανιστούν οι χορευτές Γιάννης Σαϊκίν, Μιχάλης Σπυρίδης, Μάνος Δαβαρίας και Παύλος Μανογιαννάκης.

Στον Δεύτερο Ημιτελικό η σειρά εμφάνισης θα είναι η ακόλουθη:

1. Βοσνία-Ερζεγοβίνη
2. Αυστρία
3. Ολλανδία
4. Βέλγιο
5. Σλοβακία
6. Ουκρανία
7. Μολδαβία
8. Σουηδία
9. Κύπρος
10.Βουλγαρία
11.Π.Γ.Δ.Μ
12.Ισραήλ
13.Σλοβενία
14.Ρουμανία
15.Εσθονία
16.Λευκορωσία
17.Λετονία
18.Δανία
19.Ιρλανδία

Από τους δύο ημιτελικούς θα επιλεγούν 20 τραγούδια (δέκα από τον κάθε έναν) για τον τελικό της 14ης Μαΐου. Στον τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας και οι “big five”, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από 14 χρόνια απουσίας.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα προκριθούν στον Τελικό, θα προκύψει μετά από κληρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά το πέρας του κάθε ημιτελικού.
Η Λένα Αρώνη θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.
Για τους δύο Ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. 

Ακολουθείστε μας στο Google News