Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Την Πέμπτη 5 Μάη, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας περιόδευσε στην περιοχή του Αλιβερίου, επισκέφτηκε σημαντικούς εργασιακούς χώρους και μίλησε σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

1. Ο βουλευτής του ΚΚΕ συζήτησε με τους εργαζόμενους του ΑΗΣ Αλιβερίου, αναφέρθηκε στην επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατά των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων , μίλησε για τις συνέπειες της απελευθέρωσης της ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Στάθηκε στις πραγματικές αιτίες της κρίσης, που είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κερδών και κεφαλαίου, κρίση που σημαδεύει το εκμεταλλευτικό, καπιταλιστικό σύστημα και κάλεσε τους εργαζομένους να στηρίξουν τον αγώνα του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, να αντιταχθούν αποφασιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στο λαό και να συμβάλλουν στην ανατροπή αυτής, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
2. Ο Γιώργος Μαρίνος επισκέφτηκε επίσης τα εργοστάσια μετάλλου της περιοχής και συζήτησε με τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα συμμετοχής, όλων των εργαζομένων, στην πανεργατική απεργία στις 11 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
«Ισχυρό, μαζικό, λαϊκό μέτωπο πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την πλουτοκρατία, που από κοινού χτυπούν μισθούς και συντάξεις, καταργούν το θεσμό των Βαρέων – Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Οργάνωση και αλλαγή του συσχετισμού δύναμης με την αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την ενίσχυση του ΚΚΕ. Αυτός είναι ο δρόμος που αντιστοιχεί στα εργατικά συμφέροντα. Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστέρηση. Με το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012 – 2015 που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη βουλή τις επόμενες μέρες θα επιχειρηθεί η επιβολή και άλλων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων με σκοπό την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας. Αυτή την πολιτική υπηρετούν και τα δύο κόμματα όλα τα χρόνια, αυτή η ανάπτυξη, αυτή η πολιτική οδήγησαν τους εργαζόμενους σε αυτή την άθλια κατάσταση», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.
3. Η περιοδεία στο Αλιβέρι έκλεισε με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός εργαζομένων που γνωρίστηκε με το ΚΚΕ την τελευταία περίοδο. Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε ότι το σύστημα που ζούμε, ο καπιταλισμός, γεννάει κρίσεις και πολέμους, είναι σε παρακμή, δεν γιατρεύεται. Η πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών, πολιτικών ομάδων και κινήσεων που παλεύουν ενάντια στην πλουτοκρατία δίνει δύναμη στην πάλη του λαού μας. Αυτή η συμμαχία, αυτό το μέτωπο θα παλεύει για κάθε πρόβλημα και θα διεκδικεί την εξουσία. Γι’ αυτό μόνο αν η εξουσία είναι στα χέρια του λαού και ο πλούτος που παράγει γίνει δική του περιουσία θα αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα και θα ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας