Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τετάρτη 4 Μάη περιόδευσε στην Κάρυστο ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, συζήτησε με μαζικούς φορείς της περιοχής και μίλησε σε συγκέντρωση που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Καρύστου.
Συγκεκριμένα:
1. Ο Γιώργος Μαρίνος επισκέφτηκε το νοσοκομείο Καρύστου και ανέδειξε με τεκμηριωμένα επιχειρήματα ότι η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν οδηγήσει σε εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της Υγείας, σε σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο, ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, σε τεχνολογικά και άλλα μέσα.
Ο Βουλευτής τόνισε ότι το ΚΚΕ δίνει μάχη για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία και άμεση κάλυψη των κενών του νοσοκομείου, αναφέροντας ότι η πολιτική που υποβαθμίζει το δικαίωμα του λαού για σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας δεν θα διστάσει να μετατρέψει το νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας και για το λόγο αυτό ο λαός της Καρύστου έχει υποχρέωση να επαγρυπνεί και να ματαιώσει κάθε τέτοιο αντιλαϊκό σχέδιο, δίνοντας αποφασιστική απάντηση στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που καλλιεργούν σκοπίμως κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης.
2. Ο Βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της εφορίας και αντιτάχθηκε στην κυβερνητική απόφαση να κλείσει η εφορία Καρύστου τονίζοντας ότι η μεταφορά στη Χαλκίδα θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στους κατοίκους της περιοχής, όσο και στους εργαζόμενους στην υπηρεσία.
3. Ο Γιώργος Μαρίνος συναντήθηκε, επίσης, με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Καρύστου και εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αίτημα για την ανέγερση νέου κτιρίου στέγασης του σχολείου, πρόβλημα που παραμένει άλυτο 22 χρόνια!!
Ο βουλευτής του ΚΚΕ καυτηρίασε την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που εμπαίζουν τόσα χρόνια το λαό της Καρύστου και ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ στην βουλή και στους αρμόδιους φορείς απαιτώντας την άμεση ανέγερση σχολείου.
«Χρήματα υπήρχαν και υπάρχουν, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, μόνο που δεν πάνε για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αλλά γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας».
4. Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε με το σωματείο των Λατόμων της περιοχής και συζήτησε μαζί τους το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αδειοδότηση, καταγγέλλοντας ότι αν και ψηφίστηκε πρόσφατα σχετικός νόμος για τη χορήγηση αδειών παρεμβάλλονται αδικαιολόγητα εμπόδια και καθυστερεί επικίνδυνα η σχετική διαδικασία με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου. Το βασικό ζήτημα σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος είναι η πολιτική απόφαση για τη λειτουργία των Λατομείων που συνδέονται με το δικαίωμα στη δουλειά πολλών εργαζομένων της περιοχής και στη βάση αυτή μπορούν να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος.
5. Το βράδυ, ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε σε μαζική συγκέντρωση, στην οποία έγινε πολύ πλούσια συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, την καπιταλιστική κρίση και τις βαριές αντιλαϊκές συνέπειες, την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας