Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Να δοθούν εξηγήσεις αναφορικά με τις καταγγελίες για αδιαφάνεια στην πρόσφατη διαδικασία επιλογής των συμβασιούχων της ΕΡΤ από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, αλλά και για το υπερβολικό ποσοστό ανάθεσης εξωτερικών παραγωγών σε ιδιωτικές εταιρείες ζητάει ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.

Όπως υπογραμμίζει, σε μία περίοδο κρίσιμη και ενώ έχει εξαγγελθεί η εξυγίανση της δημόσιας τηλεόρασης και έχουν γίνει αλλεπάλληλες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων, εύλογα δημιουργούνται απορίες, γιατί δεν αξιοποιείται το έμψυχο δυναμικό της ΕΡΤ και η υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και γιατί πληρώνονται αδρά ιδιωτικές εταιρείες για εξωτερικές παραγωγές. Ο Σίμος Κεδίκογλου καλεί τον Υπουργό να διευκρινίσει, μεταξύ άλλων, με ποια κριτήρια γίνονται οι αναθέσεις και σε ποιες εταιρείες, ποια είναι η αναλογία εσωτερικών-εξωτερικών-μικτών παραγωγών της ΕΡΤ και ποια τα κοστολόγιά τους.
Ζητά, επίσης, να ενημερωθεί ποια είναι η αναλογία νεοπροσληφθέντων και παλαιότερων δημοσιογράφων που υπέγραψαν συμβάσεις από 1-1-2011, καθώς και ποια είναι η πορεία των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί.
Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως ακολούθως:
«Σε μία περίοδο κρίσιμη η δημόσια τηλεόραση όχι μόνο δεν αξιοποιεί το δυναμικό της αλλά πληρώνει και αρά ιδιωτικές εταιρείες καθώς ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος αποτελείται από εξωτερικές παραγωγές. Παράλληλα δεν εκμεταλλεύεται τις συμφωνίες με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, παρά το κόστος τους, ενώ διατυπώνεται πλήθος ενστάσεων για την πρόσφατη διαδικασία επιλογής των συμβασιούχων. Και όλα αυτά εν μέσω κρίσης, εξαγγελιών εξυγίανσης και αλλεπάλληλων περικοπών στις αποδοχές των εργαζομένων.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποια είναι η αναλογία εσωτερικών-εξωτερικών-μικτών παραγωγών της ΕΡΤ Α.Ε; Ποια είναι τα αναλυτικά κοστολόγιά τους;
2. Με ποια κριτήρια γίνονται αναθέσεις και σε ποιες εταιρείες έχουν ανατεθεί; Γιατί δεν αξιοποιείται πλήρως το έμψυχο δυναμικό και η υλικοτεχνική υποδομή της ΕΡΤ;
3. Ποια είναι η αναλογία νεοπροσληφθέντων και παλαιότερων δημοσιογράφων που υπέγραψαν συμβάσεις από 1-1-2011; Ποια είναι η πορεία των ενστάσεων που υπεβλήθησαν;»

 
Δημοφιλή σήμερα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....
Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

13/11/2018
Πρόσκληση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμμετέχει στην 67η διοργάνωση του National Prayer Br...
Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

13/11/2018
Ξεκίνησε η υλοποίηση του φετινού προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας