Με αφορμή ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας, κ.Καπελέρη Σταμάτη, που αναφέρεται σε σύσκεψη που έγινε στην Χαλκίδα, στις 5/5, με αντικείμενο το καλάθι των αγροτικών προιόντων της Στερεάς Ελλάδας και τη συγκρότηση σχετικής ομάδας εργασίας, η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει τα εξής στην ανακοίνωσή της:

Α. Στην διάρκεια της σύσκεψης, υπογραμμίσαμε την διαφορετική αντίληψη της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και στα ζητήματα της Αγροτικής Οικονομίας.
Τονίσαμε την ανάγκη να απεμπλακεί η Χώρα μας από την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε που σαν αποτελεσμα καταγράφουν την μείωση και την απαξίωση της αγροτικής παραγωγής και κοντά σε αυτά την εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών. Την στενώτερη σύνδεση της οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών της Χώρας με τα μονοπωλιακά συμφέροντα που δρούν και επεκτείνουν την δραστηριότητα τους και στον συγκεκριμένο τομέα.
Υποστηρίξαμε πως το μέλλον της αγροτικής παραγωγής και η ζωή των μικρομεσαίων αγροτών εξαρτώνται άμεσα και συγκεκριμένα από αντιμονοπωλιακά μέτρα που θα αντιστρέψουν την πορεία συρρίκνωσης της αγροτικής παραγωγής, της οικονομίας και των αγροτών, στον διαφορετικό προσανατολισμό που θα έχει σαν γνώμονα την ικανοποίηση των λαικών αναγκών και το σταμάτημα της διατροφικής εξάρτησης της χώρας μας.
Μιλήσαμε πως άμεσα αναγκαίος είναι ο κεντρικός σχεδιασός της αγροτικής οικονομίας που θα προσανατολίζεται πραγματικά στην κάλυψη των λαικών αναγκών σε σαφή και συγκεκριμένη αντιπαράθεση με τους σχεδιασμούς που θέλουν να εκσυγχρονίσουν και να κάνουν κυρίαρχη την δράση των κεφαλαιοκρατών και στον τομέα της αγροτικής παραγωγής.
Χαρακτηρίσαμε μάλιστα τα περι πράσινης οικονομίας και περί καλαθιών με αγροτικά προιόντα σαν πρόσχημα και αυταπάτες για να περάσουν αυτές οι αντιαγροτικές, αντιλαικές πολιτικές..
Καταστήσαμε γνωστό πως θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να ξεσηκωθούν μικρομεσαίοι αγρότες και να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και τους ανήκουν.
Σε αυτή την βάση δώσαμε το περίγραμμα των αιτημάτων της ΠΑΣΥ, που αποτελεί και την ουσιαστική απάντηση σε κάθε αποπροσανατολισμό και παραπλάνηση της αγροτιάς.
Β. Η διαφορετικότητα των απόψεων μας δεν μας επιτρέπει να αποδεχτούμε την συμμετοχή μας σε ενέργειες της ομάδας εργασίας, που θα δημιουργούσε ψεύτικες εικόνες στους αγρότες της περιοχής, διευκολύνοντας τον κ. Καπελλέρη και το ΠΑΣΟΚ να περάσουν την πολιτικής τους. Δίνοντας άλλοθι σε όλους τους διαχειριστές του συστήματος
Αρνούμαστε αποφασιστικά να συμμετάσχουμε σε σχήματα που καλλιεργούν αυταπάτες και αποκοιμίζουν τον λαό και τους αγρότες.
Έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στην ανάπτυξη και τον αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό της ΠΑΣΥ, που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την απαντοχή των μικρομεσαίων αγροτών που δίνουν την μάχη της επιβίωσης.

Ακολουθείστε μας στο Google News