Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Απήντησε το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος με θέμα την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής έθετε τα κάτωθι ερωτήματα:

- Γιατί δεν εγκρίνεται η πρόσληψη του εποχιακού προσωπικού για το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες κατά τους θερινούς μήνες για την κάλυψη των υπηρεσιών υγιεινής και καθαριότητας του Δήμου, αλλά και την επάρκεια εσόδων από ανταποδοτικά τέλη;
- Με ποιο αιτιολογικό η Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Δ/σης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, κ. Γερακούδη, έχει εγκρίνει άλλες σχετικές εποχιακές προσλήψεις για άλλους Δήμους, με ξεκάθαρα λιγότερα έσοδα αλλά και λιγότερες ανάγκες;
- Με ποιο τρόπο και πότε θα δοθεί λύση από την κυβέρνηση μέσω της Αποκεντρωμένης Δ/σης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στο πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας, που θα αυξηθούν δραματικά το επόμενο διάστημα;

Ο Υφυπουργός κ. Γιώργος Ντόλιος αναφέρει στην απάντησή του:

«… Σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας με σχετικό έγγραφο της ζήτησε τις απόψεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς, για τις οποίες θα ενημερωθεί άμεσα η Εθνική Αντιπροσωπεία μόλις περιέλθουν στην Υπηρεσία μας.
Κατά τα λοιπά, έπειτα από την ισχύ του άρθρου 49 παρ. 8γ του ν.3943/2011, για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ α’ βαθμού δεν αρκεί πλέον ο έλεγχος της νομιμότητας από την οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά απαιτείται η προηγούμενη χορήγηση έγκρισης από την Επιτροπή της ΠΥΣ33/2006 όπως ισχύει, όπως και για τις λοιπές περιπτώσεις πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ βάσει του άρθρου 21 του ν. 2190/94 όπως ισχύει.
Στο πλαίσιο αυτό με τις Α.Π. οικ.18349/13-4-2011 και οικ.19619/20-4-2011 εγκυκλίους μας ζητήσαμε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να προωθήσουν στην υπηρεσία μας εντός συγκεκριμένων προθεσμιών τόσο τα νέα αιτήματα των φορέων για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα όσο και εκείνα για τα οποία είχαν ήδη κινηθεί διαδικασίες με βάση το προηγούμενο καθεστώς, αλλά δεν είχε πραγματοποιηθεί η πρόσληψη του προσωπικού μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 3943/2011(31-3-2011).
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι αν και λόγω της έκτακτης δημοσιονομικής κατάστασης έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις προσλήψεις του πάσης φύσεως προσωπικού στους φορείς του δημοσίου τομέα (μείωση κατά 15% των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε σχέση με το 2010, εφαρμογή του λόγου ένα προς πέντε στην πρόσληψη τακτικού προσωπικού), η πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα δεν υπόκειται εκ του νόμου σε κανένα αντίστοιχο περιορισμό καθώς αφορά την κάλυψη ανελαστικών αναγκών των ΟΤΑ, όπως η καθαριότητα.»
Δημοφιλή σήμερα

Όλη η Χαλκίδα ένα απέραντο πάρτυ στην Λευκή Νύχτα του Εμπορικού Συλλόγου

Όλη η Χαλκίδα ένα απέραντο πάρτυ στην Λευκή Νύχτα του Εμπορικού Συλλόγου

18/02/2018
Όλο το εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας πλημμύρισε με πλήθος κόσμου, μουσική, κεράσματα και μασκαράδες....
Συνάντηση Δημάρχου Χαλκιδέων με το νέο Πρέσβη των Αραβικών Εμιράτων

Συνάντηση Δημάρχου Χαλκιδέων με το νέο Πρέσβη των Αραβικών Εμιράτων

16/02/2018
Συνάντηση με τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, είχε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 ο Δήμαρχ...
Δείτε τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Εύβοια

Δείτε τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Εύβοια

16/02/2018
Τριήμερο με καλό καιρό αναμένεται να κάνουμε φέτος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων. Ο καιρός φτι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας