Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή του Βουλευτή Ευβοίας του ΚΚΕ, Γιώργου Μαρίνου
προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Διοικητή του ΕΛΓΑ και το Παράρτημα του ΕΛΓΑ στην Εύβοια, για τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στους πληγέντες των πυρκαγιών του 2007.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Εύβοιας, Γιώργος Μαρίνος έστειλε επιστολή στους αρμοδίους, με την οποία καταγγέλλει το γεγονός, ότι ένα χρόνο μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, σε Δήμους της Εύβοιας, δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, για  τα ελαιόδεντρα που κάηκαν.
Συγκεκριμένα, η επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στους Δημάρχους των Δήμων, που επλήγησαν από τις φωτιές είναι η παρακάτω:
«Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007.
Οι πυρκαγιές αυτές χτύπησαν τη Νότια Εύβοια , και ιδιαίτερα τους δήμους Ταμυναίων, Στυραίων, Κονιστρών, Αυλώνος, Αμαρυνθίων ,, Διρφύων κ.α
Εκτός από σπίτια, αποθήκες κλπ , καταστράφηκαν παραδοσιακοί ελαιώνες ,κάηκαν χιλιάδες ελαιόδενδρα και άλλα δένδρα.
Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΛΓΑ αυτό το γνωρίζουν καλά.
Αλλά όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής του δήμου Ταμυναίων και άλλων δήμων ένα μεγάλο ποσοστό (σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία ) των πυροπλήκτων εξαιρούνται των αποζημιώσεων έχουν χαρακτηριστεί αβάσιμα «ως μη δικαιούχοι» και έχουν μπλεχτεί στα γρανάζια μιας ανυπόφορης γραφειοκρατίας.
Όπως επίσης καταγγέλλεται, έχουμε την απαράδεκτη αντιμετώπιση κατοίκων , ακόμα και γερόντων, που ενώ έχουν πάθει ζημιά τους ζητείται η επιστροφή της αρχικής αποζημίωσης , με το αιτιολογικό ότι τα χαρτιά που κατέθεσαν στον ΕΛΓΑ δεν είναι εντάξει.
Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη.
Από την αρχή αυτής της διαδικασίας έχει γίνει γνωστό ότι ένας αριθμός πυροπλήκτων μικρών ιδιοκτητών σε χωριά δεν διαθέτει συμβόλαια γιατί τα χωράφια έχουν μεταβιβαστεί ακόμα και «δια λόγου».
Είναι επίσης γνωστό ότι μεγάλος αριθμός που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έχουν πάθει ζημιά.
Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να στερηθεί κανείς πυρόπληκτος το δικαίωμα στην αποζημίωση και επίσης δεν δικαιολογείται ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά να συνεχίζεται αυτή η ταλαιπωρία.
Το ΚΚΕ επαναφέρει τη θέση του γι’ αυτό το καυτό πρόβλημα.
Πρώτο: Να αποζημιωθεί κάθε ένας που έπαθε ζημιά.
Να δοθεί πλήρης αποζημίωση για κάθε ζημιά στα ελαιόδενδρα και γενικότερα στα δένδρα.
Για τα ελαιόδενδρα: 32 Ευρώ το δένδρο για εκρίζωση και επαναφύτευση ,, 20 Ευρώ για κοπή στη βάση του κορμού ‚12 Ευρώ για κοπή κλαδιών.
Δεύτερο: Να καλυφθεί συνολικά το χαμένο εισόδημα για πέντε χρόνια και μέρος του εισοδήματος για τα επόμενα.»Δημοφιλή σήμερα

Το Let’s do it Greece έρχεται στη Χαλκίδα!

Το Let’s do it Greece έρχεται στη Χαλκίδα!

14/03/2018
Το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 12.30πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλκιδέων, στην οδό Αβάντων 50, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση για το Let’s do it Greece...
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βυζαντινής μουσικής «Τριώδιο της Σμύρνης» στη Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βυζαντινής μουσικής «Τριώδιο της Σμύρνης» στη Χαλκίδα

14/03/2018
Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση μουσικόφιλου κοινού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας