Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Θανάσης Παφίλης και Γιώργος Μαυρίκος κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, για να μη κλείσουν τα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης.

Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζει την Υγεία σαν εμπόρευμα, καταδικάζει τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στη υποχρηματοδότηση και πλήττει συνεχώς τα δικαιώματα των γιατρών, των νοσηλευτών, γενικότερα των εργαζομένων στην Υγεία, εκδηλώνεται με πολύ επικίνδυνο τρόπο στην Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.
Εκδηλώνεται τόσο με τη διαιώνιση των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και την έλλειψη των αναγκαίων αναλώσιμων μέσων. Όσο και με το κλείσιμο νοσοκομείων, την υποβάθμιση νοσοκομείων και τη συγχώνευση κλινικών που θα χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο κι αυτές τις απαράδεκτες χαμηλές υπηρεσίες Υγείας.
Η κατάργηση των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας είναι άκρως επικίνδυνη απόφαση που η εφαρμογή της θα οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες αλλά και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Ήδη η αντιλαϊκή, επικίνδυνη για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων της περιοχής περιοχή έχει προκαλέσει μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις που θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες.
Το ΚΚΕ καταδικάζει τις κυβερνητικές αποφάσεις για την υποβάθμιση των νοσοκομείων της Στερεάς και της Ευβοίας, συντάσσεται με το λαό της περιοχής, συντάσσεται με τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες της Καρύστου και της Κύμης για να δυναμώσει η πάλη για αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας, να αποτραπεί η κατάργηση των νοσοκομείων και απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτών των αντιλαϊκών αποφάσεων και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στη στελέχωση των μονάδων Υγείας και στον εξοπλισμό τους με τα αναγκαία τεχνολογικά μέσα αλλά και την εξασφάλιση των αναλώσιμων εφοδίων, όπως σύριγγες, ράμματα, γάζες, επιδέσμους, γάντια κ.ά., η έλλειψη των οποίων μαρτυρά με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την άθλια κατάσταση που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν θα συνεχίσει η κυβέρνηση να παίζει με τη ζωή και την υγεία του λαού της Στερεάς και της Εύβοιας; Αν θα συνεχίσει να επιμένει στην υποβάθμιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, αν θα συνεχίσει να προκαλεί το λαό της Καρύστου και της Κύμης επιμένοντας στο κλείσιμο των νοσοκομείων;

 

Ακολουθείστε μας στο Google News