Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας, Διατροφής και Άθλησης για το πρόβλημα των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στο ΙΚΑ Χαλκίδας.

Τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ Χαλκίδας λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ταλαιπωρεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους χιλιάδες ασφαλισμένους.
Ενώ το οργανόγραμμα που διαμορφώθηκε στη δεκαετία του ’80 προβλέπει 101 υπαλλήλους, σήμερα, που οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί, το σύνολο των εργαζομένων είναι 65 από τους οποίους μόνο 54 υπηρετούν στα γραφεία.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι μόνο για τα συνταξιοδοτικά θέματα οι εκκρεμότητες στο ΙΚΑ Χαλκίδας ξεπερνούν τις 5.000.
Αντίστοιχα στο τμήμα των εσόδων από τους 15 υπαλλήλους που προβλέπονται υπηρετούν 4 που δεν επαρκούν στο ελάχιστο για τον έλεγχο των επιχειρήσεων.
Στο τμήμα παροχών που είναι κι αυτό ζωτικής σημασίας για τους ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 100-150 ημερησίως, με αποτέλεσμα δεκάδες ασφαλισμένοι ασθενείς, ακόμα και καρκινοπαθείς να ταλαιπωρούνται καθημερινά.
Τα προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη. Συσσωρεύτηκαν στην πορεία του χρόνου από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι ευθύνες είναι μεγάλες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων και να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι;

 

 
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας