Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματική Αλλαγής, κα. Τίνα Μπιρμπίλη, για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης του Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ανατροπή του διοικητικού παράδοξου που οδηγεί σε κλείσιμο δεκάδες λατομικές επιχειρήσεις της Καρυστίας και συνεπώς στην ανεργία τουλάχιστον χίλια άτομα.
Ο  Κώστας Μαρκόπουλος
Ο Κώστας Μαρκόπουλος

Με βάση τις διατάξεις του αρ.παρ. 16.2, του Ν. 3851/2010, οι αρμόδιες υπηρεσίες της διοίκησης οφείλουν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τους Περιβαλλοντικούς Όρους που επιτρέπουν τη λειτουργία και εκμετάλλευση των λατομείων εντός 5 μηνών. Στην περίπτωση 46 λατομικών επιχειρήσεων της περιοχής της Καρυστίας στη νότια Εύβοια, η πεντάμηνη αυτή περίοδος έχει παρέλθει εδώ και αρκετό καιρό και η διοίκηση δεν έχει αποφανθεί σχετικά. Παράλληλα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος με το από 07/04/2011, αρ. πρωτ. έγγραφο του ΕΜΝΕ/Φ11.4.09/0/1208, προφανώς ερμηνεύοντας λάθος το σχετικό νόμο ή λόγω παντελούς απουσίας ενδοδιοικητικής επικοινωνίας, ζητά την αναστολή λειτουργίας των λατομείων εκείνων που, αν και είχαν εγκαίρως υποβάλει τις απαραίτητες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δεν έχουν ακόμα λάβει καμία απάντηση από την αρμόδια διοικητική αρχή. Επιπλέον αυτού, μαθαίνουμε ότι ούτε καν έχει συσταθεί η Επιτροπή Επιλύσεων Ιδιοκτησιακών Διαφορών, που σύμφωνα με το νόμο, λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις περί ιδιοκτησίας!

Επίσης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, το οικείο δασαρχείο, εκδίδει πράξη αναδάσωσης για λατομικούς χώρους που ο σχετικός Ν. 3851/2010 επιτρέπει τη συνέχιση ήδη ερξάμενης εκμετάλλευσης και συνεπώς απαξιώνει την πρόθεση του νόμου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα,

Ερωτάται ο κος Υπουργός

1. Τι προτίθεστε να κάνετε για αν υποχρεώσετε σε συνεργασία τις αντικρουόμενες ενέργειες της διοίκησης ώστε να μείνουν ανοιχτά τα λατομεία;

2. Θα υλοποιήσετε τους νόμους που ψηφίσατε στη Βουλή ή οι λατόμοι θα παραμείνουν όμηροι εκβιασμών της διοίκησης;

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «Αλίτα: Ο άγγελος της μάχης» σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας