Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματική Αλλαγής, κα. Τίνα Μπιρμπίλη, για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης του Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ανατροπή του διοικητικού παράδοξου που οδηγεί σε κλείσιμο δεκάδες λατομικές επιχειρήσεις της Καρυστίας και συνεπώς στην ανεργία τουλάχιστον χίλια άτομα.
Ο  Κώστας Μαρκόπουλος
Ο Κώστας Μαρκόπουλος

Με βάση τις διατάξεις του αρ.παρ. 16.2, του Ν. 3851/2010, οι αρμόδιες υπηρεσίες της διοίκησης οφείλουν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τους Περιβαλλοντικούς Όρους που επιτρέπουν τη λειτουργία και εκμετάλλευση των λατομείων εντός 5 μηνών. Στην περίπτωση 46 λατομικών επιχειρήσεων της περιοχής της Καρυστίας στη νότια Εύβοια, η πεντάμηνη αυτή περίοδος έχει παρέλθει εδώ και αρκετό καιρό και η διοίκηση δεν έχει αποφανθεί σχετικά. Παράλληλα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος με το από 07/04/2011, αρ. πρωτ. έγγραφο του ΕΜΝΕ/Φ11.4.09/0/1208, προφανώς ερμηνεύοντας λάθος το σχετικό νόμο ή λόγω παντελούς απουσίας ενδοδιοικητικής επικοινωνίας, ζητά την αναστολή λειτουργίας των λατομείων εκείνων που, αν και είχαν εγκαίρως υποβάλει τις απαραίτητες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δεν έχουν ακόμα λάβει καμία απάντηση από την αρμόδια διοικητική αρχή. Επιπλέον αυτού, μαθαίνουμε ότι ούτε καν έχει συσταθεί η Επιτροπή Επιλύσεων Ιδιοκτησιακών Διαφορών, που σύμφωνα με το νόμο, λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις περί ιδιοκτησίας!

Επίσης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, το οικείο δασαρχείο, εκδίδει πράξη αναδάσωσης για λατομικούς χώρους που ο σχετικός Ν. 3851/2010 επιτρέπει τη συνέχιση ήδη ερξάμενης εκμετάλλευσης και συνεπώς απαξιώνει την πρόθεση του νόμου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα,

Ερωτάται ο κος Υπουργός

1. Τι προτίθεστε να κάνετε για αν υποχρεώσετε σε συνεργασία τις αντικρουόμενες ενέργειες της διοίκησης ώστε να μείνουν ανοιχτά τα λατομεία;

2. Θα υλοποιήσετε τους νόμους που ψηφίσατε στη Βουλή ή οι λατόμοι θα παραμείνουν όμηροι εκβιασμών της διοίκησης;

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

08/02/2018
Η ταινία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι: απελευθέρωση» έρχεται στον Κινηματογρ...
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

15/02/2018
Η παιδική ταινία «Το γατοξόρκι» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 15 εώς την Τετάρτη 21 Φεβρο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας