Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Συμεών Κεδίκογλου συμμετείχε στη σύσκεψη υπό την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη με βουλευτές του νομού, τους δημάρχους Χαλκίδας, Μεσσαπίων, Σχηματαρίου, τις ηγεσίες της αιρετής και αποκεντρωμένης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και της ΕΥΔΑΠ.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου σχολίασε: «Επιτέλους μια ασφαλής, συγκεκριμένη και οριστική λύση για την υδροδότηση της κεντρικής Εύβοιας.»

Θέμα της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση από το υπουργείο της πρότασής του για την ασφαλή ύδρευση της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Μεσσαπίων και Χαλκιδέων, με την εγγύηση της ΕΥΔΑΠ.

Ο βουλευτής στην τοποθέτησή του τόνισε ότι είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για μια ασφαλή λύση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αξιόπιστη, αφού φέρει την εγγύηση της ΕΥΔΑΠ και διαχρονική. Η δε ένταξή του έργου στο ΕΠΠΕΡΑΑ είναι εξασφαλισμένη και άρα η χρηματοδότησή του, ενώ επί της ουσίας πρόκειται για απλό, γραμμικό έργο, το οποίο εκτιμάται να διαρκέσει ενάμιση χρόνο με ολοκλήρωση πριν τη χρονιά – σταθμό για το ΕΣΠΑ, το 2014.

Ο κ. Κεδίκογλου σχολίασε ότι προφανώς δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη και να αγκαλιάσουμε όλοι το έργο. Να συμφωνήσουμε εδώ και τώρα αν θέλουμε ή όχι να προχωρήσουμε με αυτή τη λύση, και αν αυτό τελικά συμφωνηθεί, να μην βρεθούμε στο μέλλον αντιμέτωποι με το φαινόμενο να ξεπηδούν αντιδράσεις και αντιστάσεις από φορείς που θα φέρουν προσκόμματα στο έργο.

Το θέμα εξάλλου είχε αναδείξει προ μηνών σε επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σηφουνάκη, εκθέτοντας τα πλεονεκτήματα της πρότασης για ύδρευση της περιοχής με νερό καταλληλότητας από την ΕΥΔΑΠ, κατόπιν επαφών που είχε με την ηγεσία της επιχείρησης.

Κατά τη σύσκεψη, οι φορείς συμφώνησαν με την πρόταση. Ειδικά για το δήμο Μεσσαπίων, ο δήμαρχος πρότεινε να ξεκινήσει παράλληλα και η μεσοπρόθεσμη λύση για την ύδρευση, ύψους 3,5εκατ. ευρώ, την οποία και κατέθεσε στο υπουργείο.


 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας