Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

 Να αντιμετωπιστούν προβλήματα άρδευσης στην Κεντρική Εύβοια με κατασκευή φραγμάτων ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου από την Μπιρμπίλη.

Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Την ανάγκη να προχωρήσει ο προγραμματισμός για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων της Εύβοιας υπογράμμισε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Ευβοίας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ υπό την Υπουργό κα Μπιρμπίλη για το πρόβλημα της μόλυνσης του νερού στα Μεσσάπια.
Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν στα άμεσα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ποιότητας του πόσιμου νερού, αλλά και στην αναγκαιότητα να προχωρήσει ο σχεδιασμός της ΕΥΔΑΠ για την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής από την Υλίκη και την Παραλίμνη.
Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε, ότι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της άρδευσης της περιοχής και εξήγησε στην Υπουργό, ότι η Κεντρική Εύβοια είναι μία περιοχή που μέσα στον ίδιο χρόνο πλημμυρίζει, « πνίγεται» και «διψάει». Με την ευκαιρία ανέφερε ότι έχει γίνει κατάλληλη προεργασία από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ και έχουν ήδη εντοπιστεί περιοχές κατάλληλες για την κατασκευή φραγμάτων τόσο στο Λήλαντα ποταμό, όσο και στην περιοχή Μαρκάτες, που έχει και μεγάλο υδροηλεκτρικό δυναμικό.
«Αναγνωρίζω- είπε ο Σίμος Κεδίκογλου- ότι έχετε περιορισμένους πόρους στο Υπουργείο, αλλά σε συνεργασία με τη ΔΕΗ μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα με τριπλό στόχο. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης- άρδευσης του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Χαλκίδας, να καταπολεμηθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να παραχθεί ενέργεια με τον καθαρότερο τρόπο».
Από την πλευρά της η Υπουργός δεσμεύτηκε, ότι σε προσεχή συνάντηση θα εξεταστεί το ζήτημα της κατασκευής φραγμάτων στην Εύβοια.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας