Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ξανά στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο Συμεών Κεδίκογλου για τη δραματική κατάσταση στα καταστήματα ΙΚΑ του νομού.

Βασικό θέμα της συνάντησης που είχε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο ήταν η κατάσταση στα καταστήματα ΙΚΑ του νομού λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού. Ο διοικητής ανέφερε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης θα αντιμετωπιστεί με μετατάξεις και στο σχόλιο του βουλευτή ότι το ίδιο είχε ειπωθεί και στην προηγούμενη συνάντηση τους πριν από ένα χρόνο περίπου, ο διοικητής πρόσθεσε ως νέο στοιχείο το διορισμό στα καταστήματα του ΙΚΑ και των επιτυχόντων στο διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Κεδίκογλου ζήτησε επίσης εξηγήσεις γιατί οι περιοχές της Αιδηψού, των Ωρεών, της Ιστιαίας και του Αρτεμισίου στη Βόρεια Εύβοια και τα Στύρα, το Μαρμάρι και η Κάρυστος της Νότιας Εύβοιας δεν λήφθηκαν υπόψη στην προκήρυξη που δημοσιοποίησε πρόσφατα το ΙΚΑ για την κάλυψη θέσεων ιατρικού και οδοντιατρικού προσωπικού με συμβάσεις, όταν μάλιστα αυτές οι περιοχές αυξάνουν σημαντικά τον πληθυσμό τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλου, ο λόγος ήταν ότι αυτή την εισήγηση έλαβε από τα υπηρεσιακά όργανα. Δεσμεύτηκε ωστόσο να επανεξετάσει το θέμα και σε κάθε περίπτωση να δώσει την ερχόμενη εβδομάδα μια απάντηση, είτε θετική είτε αρνητική.

Ο κ. Κεδίκογλου θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των θεμάτων του ΙΚΑ στην Εύβοια. Αν δεν σημειωθούν ταχύτερα βήματα ή οι απαντήσεις που θα δοθούν δεν θα είναι ικανοποιητικές, ο βουλευτής θα αναζητήσει με τα μέσα που έχει την εξεύρεση λύσεων, εμμένοντας στη θέση του ότι σε ζητήματα υγείας, επιπλέον υποβάθμιση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή για την Εύβοια.
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Το νέο βιβλίο του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό χρόνια μοναξιά»

Το νέο βιβλίο του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό χρόνια μοναξιά»

19/6/2018
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του αγαπητού Κολομβιανού συγγραφέα Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες με ...
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις εγγραφές των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις εγγραφές των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων

18/6/2018
Από τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης το...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας