Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν τις απόψεις τους για τις εξαγγελίες της Υπουργού Περιβάλλοντος, Τ.Μπιρμπίλη για τα απορρίμματα: "Η καύση δεν είναι λύση" υποστηρίζουν μεταξύ άλλων. 
Τίνα Μπιρμπίλη, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Τίνα Μπιρμπίλη, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Με αφορμή την χθεσινή ομιλία της υπουργού ΠΕΚΑ σε Ημερίδα για την Ανακύκλωση για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε για λογαριασμό της Εκτελεστικής Γραμματείας, την ακόλουθη δήλωση:
«Χρήση όλων των γνωστών και δοκιμασμένων τεχνολογιών» που εξήγγειλε η Υπουργός σημαίνει «ναι» στην καύση. Οι πράξεις, άλλωστε, δείχνουν τις πραγματικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για τα απορρίμματα: Άδειες Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για μονάδα βιοξήρανσης στη Φυλή και μονάδα καύσης απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη. Και όλα αυτά, πριν τα Περιφερειακά Συμβούλια αναλάβουν τη σχετική αρμοδιότητα που τους δίνει ο Καλλικράτης. Εν μέσω βαθιάς οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης, είναι αδιανόητο να επιλέγουμε την ακριβότερη λύση που, μάλιστα είναι ανταγωνιστική στην ανακύκλωση, ειδικά προτού εξασφαλίσουμε στην πράξη ότι θα εφαρμοστούν άλλες, αναμφισβήτητα φτηνότερες και οικολογικότερες λύσεις που μάλιστα προηγούνται της ενεργειακής ανάκτησης στην πυραμίδα της ιεράρχησης των τεχνολογιών διαχείρισης απορριμμάτων.
 Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας