Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ικανοποίηση αλλά και επιφυλακτικότητα εκφράζει η Δημοτική Αρχή Χαλκίδας για το γεγονός ότι η Ριτσώνα δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των Κέντρων Κράτησης Παράνομων Μεταναστών.

Το παλαιό στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΑΚΕΠ) στη Ριτσώνα, δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 3 Κέντρων Υποδοχής (των προς ταυτοποίηση) Μεταναστών και των 10 Κέντρων Κράτησης (των παρανόμως εισελθόντων και των μη δικαιουμένων άσυλου) Μεταναστών που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Παρά το ότι το παλαιό στρατόπεδο στη Ριτσώνα εθεωρείτο μέχρι πρόσφατα πως θα στέγαζε το πρώτο και μεγαλύτερο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών (μάλιστα υπάρχει ενεργή εργολαβία για τη μετασκευή του σε τέτοιο), τελικά δεν συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό. Η θετική αυτή εξέλιξη οφείλεται (όπως αναφέρεται και στον Αθηναϊκό τύπο) στις έντονες αντιρρήσεις που έχει εκφράσει και συνεχίζει επίμονα να εκφράζει ο Δήμος Χαλκιδέων (θυμίζουμε παραδειγματικά την ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου).
Ο Αντιδήμαρχος Αυλίδας (στη Δημοτική Ενότητά της ανήκει η Ριτσώνα), Μιχάλης Τσομώκος, δηλώνει «ικανοποίηση» από πλευράς του Δήμου για την εξέλιξη, «αφού προφανώς διαπιστώθηκαν οι παρενέργειες και κατανοήθηκε πως είναι ακατάλληλος έως και επικίνδυνος για Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών, ένας χώρος κοντά σε κατοικημένες περιοχές με συσσωρευμένα προβλήματα, οι οποίες στερούνται βασικών υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, μονάδας υγείας και επαρκούς αστυνόμευσης».
Ο Μιχάλης Τσομώκος πάντως, σημείωσε και «την επιφυλακτικότητα που οφείλουμε να διατηρούμε», αφού από κύκλους του Υπουργείου σημειώνεται ότι ειδικά για την Αττική, υπάρχει η ανάγκη για ένα ακόμη Κέντρο, χωρητικότητας 700-1000 ανθρώπων.
Σημειώνοντας πως «ελπίζουμε ότι δεν θα επανατεθεί ζήτημα Ριτσώνας, η Κυβέρνηση δεν θα επιλέξει για μια ακόμη φορά πολιτική σύγκρουσης ενάντια στις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου και των πολιτών του» και καθιστώντας σαφές πως σε τέτοια περίπτωση «ο Δήμος θα αντιδράσει δυναμικά, δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».
Δημοφιλή σήμερα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Παραδοσιακές Απόκριες στην Σκύρο για τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

18/02/2018
Την Σκύρο επέλεξε ο Πρωθυπουργός με την οικογένεια του για να γιορτάσει το τριήμερο της Αποκριάς....
Έκτακτα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Ευβοίας για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Έκτακτα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Ευβοίας για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

16/02/2018
Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με την ΚΤΕΛ Ευβοίας, ανακοινώνουν την διαμόρφωση των δρομολογίων των Υ...
3ο χρυσό για το πινγκ-πονγκ Χαλκίδας

3ο χρυσό για το πινγκ-πονγκ Χαλκίδας

16/02/2018
Οι προκριματικοί αγώνες της Στερεάς Ελλάδας που γίνονται κάθε χρόνο στην Αθήνα λίγους μήνες πριν την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος έχει γίνει πλέον θεσμός και τα τελε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας