Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ικανοποίηση αλλά και επιφυλακτικότητα εκφράζει η Δημοτική Αρχή Χαλκίδας για το γεγονός ότι η Ριτσώνα δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των Κέντρων Κράτησης Παράνομων Μεταναστών.

Το παλαιό στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΑΚΕΠ) στη Ριτσώνα, δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 3 Κέντρων Υποδοχής (των προς ταυτοποίηση) Μεταναστών και των 10 Κέντρων Κράτησης (των παρανόμως εισελθόντων και των μη δικαιουμένων άσυλου) Μεταναστών που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Παρά το ότι το παλαιό στρατόπεδο στη Ριτσώνα εθεωρείτο μέχρι πρόσφατα πως θα στέγαζε το πρώτο και μεγαλύτερο Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών (μάλιστα υπάρχει ενεργή εργολαβία για τη μετασκευή του σε τέτοιο), τελικά δεν συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό. Η θετική αυτή εξέλιξη οφείλεται (όπως αναφέρεται και στον Αθηναϊκό τύπο) στις έντονες αντιρρήσεις που έχει εκφράσει και συνεχίζει επίμονα να εκφράζει ο Δήμος Χαλκιδέων (θυμίζουμε παραδειγματικά την ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου).
Ο Αντιδήμαρχος Αυλίδας (στη Δημοτική Ενότητά της ανήκει η Ριτσώνα), Μιχάλης Τσομώκος, δηλώνει «ικανοποίηση» από πλευράς του Δήμου για την εξέλιξη, «αφού προφανώς διαπιστώθηκαν οι παρενέργειες και κατανοήθηκε πως είναι ακατάλληλος έως και επικίνδυνος για Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών, ένας χώρος κοντά σε κατοικημένες περιοχές με συσσωρευμένα προβλήματα, οι οποίες στερούνται βασικών υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης, μονάδας υγείας και επαρκούς αστυνόμευσης».
Ο Μιχάλης Τσομώκος πάντως, σημείωσε και «την επιφυλακτικότητα που οφείλουμε να διατηρούμε», αφού από κύκλους του Υπουργείου σημειώνεται ότι ειδικά για την Αττική, υπάρχει η ανάγκη για ένα ακόμη Κέντρο, χωρητικότητας 700-1000 ανθρώπων.
Σημειώνοντας πως «ελπίζουμε ότι δεν θα επανατεθεί ζήτημα Ριτσώνας, η Κυβέρνηση δεν θα επιλέξει για μια ακόμη φορά πολιτική σύγκρουσης ενάντια στις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου και των πολιτών του» και καθιστώντας σαφές πως σε τέτοια περίπτωση «ο Δήμος θα αντιδράσει δυναμικά, δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας