Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Απαντήσεις για την κατάργηση του Γυμνασίου Μακρυκάπας ζητά από την Υπουργό ο Σίμος Κεδίκογλου.

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της κατάργησης του Γυμνασίου της Μακρυκάπας ο Σίμος Κεδίκογλου, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας.
Να υπενθυμίσουμε, ότι μιλώντας σε συγκέντρωση των κατοίκων είχε χαρακτηρίσει τον αγώνα για τη μη κατάργηση του Γυμνασίου ως ζήτημα ζωής και είχε τονίσει την οικονομική και πολιτική διάσταση του προβλήματος, λέγοντας πως με το μοντέλο της Μακρυκάπας καταδικάζεται η μελλοντική ανάπτυξη της Ελλάδας.
Ο βουλευτής επαναφέρει το θέμα, ζητώντας από την Υπουργό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους όσον αφορά στην ικανοποίηση του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για τη μη συγχώνευση του Γυμνασίου της Μακρυκάπας. Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει τέτοιου είδους πολιτικές, που οδηγούν στην ερήμωση της Περιφέρειας επιδεινώνουν το πρόβλημα της χώρας, που είναι η συγκέντρωση τόσο της οικονομικής δραστηριότητας, όσο και του πληθυσμού στα αστικά κέντρα..

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως ακολούθως:

«Με την κατάργηση του Γυμνασίου Μακρυκάπας καταδικάζεται η μελλοντική ανάπτυξη της Ελλάδας τη στιγμή που στόχος των κυβερνητικών επιλογών θα έπρεπε να είναι η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, της αγροτικής παραγωγής και των ανθρώπων που ζουν από την αγροτική οικονομία.

Με τέτοιου είδους πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στην ερήμωση της περιφέρειας δεν αντιμετωπίζεται, αλλά αντίθετα επιδεινώνεται το πρόβλημα της χώρας, που είναι η συγκέντρωση τόσο της οικονομικής δραστηριότητας όσο και του πληθυσμού στα αστικά κέντρα, καθώς οι μαζικές μετακινήσεις μαθητών και των οικογενειών τους θα έχουν αρνητικές κοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειες.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο για το θέμα της κατάργησης του Γυμνασίου Μακρυκάπας;»

 

 
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΛΗΣ (25/5/2011 9:34:06 πμ)
ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.

Αρχή της σελίδας