Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ανακοίνωση του Γιώργου Βλαχογεώργου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος σχολιάζει το θέμα που αφορά στην αλλαγή του Σχεδίου Πόλης στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου καθώς και τη συζήτηση που έγινε για το Νοσοκομείο Χαλκίδας και την λειτουργία του. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Γιώργος Βλαχογιώργος
Γιώργος Βλαχογιώργος

Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της 18/5/2011 η πλειοψηφία του Δήμου έφερε για συζήτηση 38 τεχνικά θέματα !! τα οποία έγιναν ομόφωνα δεκτά εκτός από το υπ’ αριθμόν 48 της ημερησίας διάταξης, το οποίο αναφερόταν στην αλλαγή του σχεδίου πόλης στον χώρου του δικαστικού μεγάρου.
Συγκεκριμένα ζητήθηκε από το ΔΣ η αλλαγή του σχεδίου πόλης έτσι ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτηση των κλιματιστικών συστημάτων του δικαστικού μεγάρου στο βορινό πεζοδρόμιο του κτηρίου. Μετά την καθολική αντίδραση της αντιπολίτευσης η πλειοψηφία του ΔΣ απέσυρε το αίτημα. Οι λόγοι της αντίδρασης είναι ευνόητοι, μία τέτοια ρύθμιση θα υποβάθμιζε αισθητικά το κτήριο, θα δημιουργούσε προβλήματα στους πεζούς, αλλά θα επέφερε και ηχητική ρύπανση, ενώ είναι βέβαιο ότι υπάρχει καλύτερη τεχνικά λύση.
 Ομοίως ομόφωνα δεκτά έγιναν και τα οικονομικά ζητήματα.
Συζήτηση εκτεταμένη έγινε κατά την παρουσίαση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η πλειοψηφία παρουσίασε προς συζήτηση ένα σχέδιο λειτουργίας που είναι η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία μάλιστα έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. Από την συζήτηση προέκυψε ότι όλες οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για μια πιο δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ. προσέκρουαν σε νομοθετικές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα στον 3852/10, γνωστό και ως «Καλλικράτη».
 Μετά από αυτό καταψηφίσαμε τον κανονισμό λειτουργίας, αλλά και δηλώθηκε εκ μέρους μου αφού η παρουσία μου στο προεδρείο του ΔΣ δεν βοηθάει στην δημοκρατικότερη λειτουργία του, θα θέσω το θέμα αποχώρησης από το προεδρείο στην παράταξη με το ερώτημα της αποχώρησής μας.
Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας χωρίς να παρθούν αποφάσεις λόγω αναρμοδιότητας.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ Βλαχογιώργος και Δ Αναγνώστου λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης εξέθεσαν τα προβλήματα του νοσοκομείου όσον αφορά τις ελλείψεις σε στελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και τα προβλήματα υποδομών όπως και την έλλειψη ενός σύγχρονου οργανισμού που να καλύπτει όλες τις υγειονομικές ανάγκες του νομού.
Ιδιαίτερη μνεία από την πλευρά του Δ Αναγνώστου έγινε στον πολύχρονο δικομματικό εμπαιγμό στο θέμα της κατασκευής νέου νοσοκομείου. Αίσθηση προκάλεσε η επιθετική τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ Παγώνη προς τους προλαλίσαντες που τους κατηγόρησε για μηδενισμό! Και ακύρωση της προσφοράς των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Το τελευταίο μάλιστα μας εξέπληξε ιδιαίτερα αφού και ο κ Αναγνώστου και ο κ Βλαχογιώργος εξήραν στις τοποθετήσεις τους τις προσπάθειες του προσωπικού για την ευπρόσωπη λειτουργία του νοσοκομείου παρά τις αντιξοότητες.
Από τα υπόλοιπα θέματα εγκρίθηκε το ψήφισμα που πρότεινε η Δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Σέλμαν, μετά την αφαίρεση της παραγράφου όπου κατηγορούντο όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ για την αποδοχή του μνημονίου.
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας