Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο Τομέας Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης της ΟΝΝΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις μετατάξεις υπαλλήλων των ΔΕΚΟ και υποστηρίζει πως το κράτος είναι το πρόβλημα:

Παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, μία ακόμη παλινωδία της κυβέρνησης, σχετικά με τις μετατάξεις υπαλλήλων των ΔΕΚΟ προς το στενό δημόσιο τομέα. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και τώρα, δεν μπορεί να αντιληφθεί πως το πελατειακό κράτος που έστησε, το όνειρο για μια θέση στο Δημόσιο, οδήγησε την Ελλάδα και τη νεολαία στη χρεοκοπία.

 Η δραστική μείωση των δαπανών είναι απόλυτη αναγκαιότητα. Πιστεύουμε πως κανείς δεν είναι υπεράνω της αξιολόγησης. Πιστεύουμε πως κανείς δεν μπορεί να σιτίζεται ισοβίως, ανεξαρτήτως αποδοτικότητας, εις βάρος του έλληνα φορολογούμενου που σήμερα αδυνατεί να επιβιώσει.

Προτείνουμε:

1.Καμία πρόσληψη στο Δημόσιο για τρία χρόνια.
Με εξαίρεση τις υπερεπείγουσες ανάγκες. Μετά την τριετία, εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

2.Άμεση κατάργηση/συγχώνευση των 205 φορέων-οργανισμών από τη λίστα που παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και ακόμη παραμένουν σε λειτουργία.

3.Εφαρμογή του προγράμματος της «εργασιακής εφεδρείας».

 Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι το επιθυμούν –εφόσον τηρηθούν οι νομικές προϋποθέσεις και οι ανάγκες αποδοτικότητας των υπηρεσιών- για 2-3 χρόνια, δεν θα εργάζονται μεν, αλλά θα λαμβάνουν λ.χ. το 70% του μισθού τους. Εάν βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, τότε αυτομάτως φεύγουν από το Δημόσιο και δεν λαμβάνουν τις αποδοχές της εφεδρείας. Διαφορετικά, μετά το χρονικό διάστημα αυτό, δικαιούνται να επιστρέψουν στην υπηρεσία. Ο θεσμός εφαρμόζεται ήδη στην Ελλάδα και διεθνώς από μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες.

Μέσω του προγράμματος αυτού θα μπορέσουμε να πετύχουμε:

α) άμεση μείωση μισθολογικού κόστους
β) περαιτέρω επιμόρφωση των εργαζομένων / προστασία της μητρότητας
γ) απελευθέρωση δυνάμεων εκτός δημοσίου, δηλαδή των υπαλλήλων που θα επιδιώξουν χωρίς ανασφάλεια, να απασχοληθούν στην ιδιωτική οικονομία. Ως νέοι άνθρωποι πιστεύουμε πως ο δρόμος για την ανάπτυξη δεν περνά από το Δημόσιο. Το κράτος δεν είναι μέρος της λύσης. Το κράτος είναι το πρόβλημα. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος στο Ζάππειο έδωσε ένα σαφή χάρτη για την έξοδο από την κρίση. Χρειαζόμαστε επένδυση στην Ελλάδα που ρισκάρει και παράγει. Στην Ελλάδα της Ελπίδας.
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/6/2018
Η ταινία «Οι απίθανοι 2» σε 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Ιουν...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας