Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τραγελαφική επιβεβαίωση της πλήρους αδιαφορίας του Υπουργείου Υποδομών για την Εύβοια χαρακτηρίζει ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου την εξωφρενική απάντηση στο ερώτημά του για την ακύρωση της δημοπράτησης του έργου «Βελτίωση οδοποιίας πρ. Επαρχίας Καρυστίας-Ν.Α Εύβοιας», αφού σύμφωνα με το Υπουργείο το εν λόγω έργο ακυρώθηκε «διότι εκ παραδρομής δεν δημοσιεύθηκε η περίληψη της Διακήρυξής του σε όλο τον ημερήσιο Τύπο», κάτι που είχε ο ίδιος αποκαλύψει.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι με την επαναδημοπράτηση του έργου όχι μόνο χάνεται πολύτιμος χρόνος, αλλά και το κόστος θα είναι υψηλότερο, ενώ οι κάτοικοι εξακολουθούν να είναι καταδικασμένοι στην απομόνωση, αφού το οδικό δίκτυο στη συγκεκριμένη περιοχή είναι απροσπέλαστο και άκρως επικίνδυνο.

Ακολουθεί συνημμένα η ερώτηση που είχε καταθέσει:

«Με την υπ’ αριθμό 96184/8471/17-11-2009 απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εγκρίθηκε πίστωση συνολικού ποσού 3.500.000,00 € για την εκτέλεση του ανωτέρω έργου. Μετά από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις έγινε η δημοπράτηση του έργου και ενώ γνωρίζαμε πως βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο πληροφορηθήκαμε πως η διαδικασία θα επαναληφθεί εκ νέου και το έργο θα δημοπρατηθεί ξανά καθώς δεν δημοσιεύθηκε η διακήρυξη στον έντυπο τύπο από τον υπάλληλο που είχε αναλάβει να το δημοσιεύσει.
 Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για μία καθυστέρηση αρκετών μηνών λόγω απερισκεψίας. Μιας απερισκεψίας που στοιχίζει στους πολίτες της Εύβοιας καθώς το πρόβλημα στην εν λόγω περιοχή είναι τεράστιο και η ανάγκη για την βελτίωση της οδοποιίας επιτακτική. Η υποβάθμιση που έχει υποστεί η κεντρική αρτηρία που συνδέει ολόκληρα χωριά είναι απαράδεκτη. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να δένουν τα οχήματα τους σε δέντρα προκειμένου να προσπεράσουν σημεία που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.
Αυτό περιγράφει όλη την κατάσταση πόσο μάλλον τώρα που μετά τις βροχοπτώσεις οι συνθήκες είναι ακόμη πιο δύσκολες. Όλο το οδικό δίκτυο της Εύβοιας χαρακτηρίζεται ως απαρχαιωμένο, στην συγκεκριμένη περιοχή όμως είναι απροσπέλαστο και άκρως επικίνδυνο. Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου σχετικά με το συγκεκριμένο έργο που είναι υψίστης σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής;

2.Σε ποιο σημείο βρίσκεται το έργο»;

 
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

7/6/2018
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας