Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιτυχία ΛΑΟΣ: Εξορθολογίζεται το πλαίσιο μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς.

Ανάσα σε πολλούς συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα όρασης θα δώσει τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κ.κ. Ουρανία Παπανδρέου και Ηλίας Πολατίδης, και την οποία ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο που προωθεί για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων.
Οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησαν και πέτυχαν να θεωρηθεί ο κερατοειδής ως ιστός και όχι ως όργανο, κάτι το οποίο αποδέχεται το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής κοινότητας. Κατόπιν αυτού, μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς θα μπορούν να πραγματοποιούνται σε δημόσια αλλά και σε ιδιωτικά νοσοκομεία χωρίς να υπάρχει υποχρέωση ύπαρξης σχετικής τράπεζας μοσχευμάτων, προϋπόθεση που μέχρι σήμερα εμπόδιζε τη μαζικότερη πραγματοποίηση τέτοιων επεμβάσεων, παρόλο που πρόκειται πλέον για εγχειρίσεις "ρουτίνας" από χειρουργούς οφθαλμιάτρους, όπου βεβαίως πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές.
Προς τιμήν του, ο κ. Λοβέρδος αναγνώρισε και υιοθέτησε την ορθότητα της τροπολογίας που κατέθεσαν η κα Ουρ. Παπανδρέου και ο κ. Ηλ. Πολατίδης, οι οποίοι με αυτήν τους την πρωτοβουλία, άνοιξαν ένα νέο δρόμο για την πιο άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων όασης που χρήζουν τέτοιων επεμβάσεων.
Δημοφιλή σήμερα

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Δημοτική Χορωδία «Δώδεκα Απόστολοι» στην Αρτάκη

22/9/2018
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη δημοτική χορωδία «Δ...
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην μικρή Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας

24/9/2018
Από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, με τον ιερέα τους π. Ιωάννη Σούρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, ώστε να υ...
Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

Πανηγυρίζει για δεύτερη φορά ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στο Προκόπι

24/9/2018
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, εορτάζει τη δεύτερη ετήσια Πανήγυρη του, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας