Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου απέδειξε ότι ο ίδιος ο θεσμός του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου εξυπηρετούν, στηρίζουν και διαχειρίζονται μια ανάλγητη, αντιλαϊκή πολιτική, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού και του τόπου.
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που δικαιώματα και κατακτήσεις κυριολεκτικά σαρώνονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη «συναίνεση» -στην ουσία-της Ν.Δ. και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες και η πλειοψηφία των παρατάξεων στο Π.Σ. «αποποιούνται» τις ευθύνες τους για τη διαμόρφωση και διαχείριση αυτής της κατάστασης.
Έτσι λοιπόν για τα προβλήματα της περιοχής ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο, οι επόμενοι στους προηγούμενους, ο αντιπεριφερειάρχης στον περιφερειάρχη και ο περιφερειάρχης στην υπερπεριφέρεια.
Ακόμα και με τα ψηφίσματα που έφεραν για την αντιπυρική προστασία, τα νοσοκομεία, τη ΛΑΡΚΟ, τους αγρότες, αφού δεν μπορούσαν να τα «κουκουλώσουν» αλλιώς- γιατί στην ουσία συμφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης- μέσα από δήθεν διαμαρτυρίες προσπάθησαν και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό της Στερεάς Ελλάδας.
Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει, σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, να συζητηθούν στο Π.Σ. ουσιαστικά και μεγάλα προβλήματα όπως τα αντιλαϊκά μέτρα, η ανεργία, το κλείσιμο εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ξεκλήρισμα των αγροτών, οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων-σχολείων και γενικότερα η ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, οι ελλείψεις σε έργα υποδομής, τα αντιπλημμυρικά μέτρα, η αντιπυρική προστασία, οι οδικοί άξονες, το πρόβλημα του εξασθενούς χρωμίου στα νερά της Μεσσαπίας, της Αυλίδας και των Οινοφύτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας π.χ. ΛΑΡΚΟ …………..Οι ίδιοι δεν δέχονται να συζητήσουν, ή προσφεύγουν σε γραπτές απαντήσεις που θεωρούμε ότι βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα και φτιάχνουν επιτροπή διαβούλευσης με τη συμμετοχή φορέων που θα «φέρνει» στο Π.Σ. τις …αναδυόμενες ανάγκες των πολιτών!!! Καταψηφίσαμε την επιτροπή αυτή ως εργαλείο καλλιέργειας αυταπατών. Η σύνθεσή της , ο συσχετισμός δύναμης και το πλαίσιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ απλά θα ενισχύει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της νέας δομής της Τοπικής Διοίκησης με μια δήθεν επίφαση «δημοκρατίας» και «συμμετοχής».
Η Λαϊκή Συσπείρωση έδωσε ιδιαίτερο βάρος στα θέματα που αφορούσαν τα προγράμματα δασικών έργων σε αντίθεση με την πλειοψηφία του Π.Σ. και τον ίδιο τον κ. Περιφερειάρχη, που στην ουσία συγκαλύπτουν την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ-όπως και προηγούμενα της Ν.Δ. που διαθέτει ελάχιστα και ανεπαρκή κονδύλια για την προστασία των δασών και μέτρα πυρασφάλειας. Υποβαθμίζουν το πρόβλημα, συγκαλύπτουν την έλλειψη υποδομών και συντονισμού. Καθυστέρησαν απαράδεκτα να συζητήσουν τα προγράμματα, παραμονές της θερινής περιόδου, χωρίς τη διεκδίκηση των απαραίτητων κονδυλίων. Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια επιβεβαιώνουν την ανάλγητη πολιτική τους στον τομέα αυτό, όταν αντίθετα με γοργούς ρυθμούς ξεπουλούν τη λαϊκή περιουσία που περιλαμβάνει και τους ορεινούς όγκους και τα δάση.
Για το λόγο αυτό η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατάγγειλε και καταψήφισε απερίφραστα την πολιτική τους. Όπως καταψήφισε και την κατάρτιση των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΝΑ του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2011, αφού αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τον περιορισμό στις κρατικές δαπάνες, που δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση κανενός νέου έργου.
Στο Π.Σ. συζητήθηκε, επίσης, το χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες . Μόνος ευνοημένος από την απόφαση που πάρθηκε, παρά την οργανωμένη παρέμβαση και επιχειρηματολογία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, είναι το επιχειρηματικό κεφάλαιο, αφού η Περιφερειακή Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας εξασφαλίζει την ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών εκεί που βολεύει τους επιχειρηματίες, εκεί που αυτοί έχουν επιλέξει, σύμφωνα με τα συμφέροντα τους.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για μια ακόμη φορά, με αφορμή το περιεχόμενο της τελευταίας συνεδρίασης του, θεωρεί υποχρέωση της να ενημερώσει τον λαό για τον καινούργιο θεσμό της Περιφερειακής Διοίκησης και την εξέλιξη του:
  Βρίσκεται και λειτουργεί μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού.
  Είναι παράγων αποπροσανατολισμού και καλλιέργειας αυταπατών.
  Διαρθρώνεται και συγκροτείται σαν μηχανισμός εξουσίας συνέχεια και προέκταση του ταξικού αντιλαϊκού κράτους που ζούμε.
Σε αυτή την βάση, καλούμε τον λαό να αυξήσει την ευαισθησία του και να κατανοήσει την ανάγκη μαχητικής- διεκδικητικής τοποθέτησης απέναντι και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που είναι συγκεκριμένος εκφραστής αντιλαϊκών πολιτικών επιλογών.

Ακολουθείστε μας στο Google News