Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μετά από πολλή σκέψη η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε την λύση για την μείωση του κόστους στο δημόσιο, εργασιακή εφεδρεία!
Γιατί κάποιοι και όχι όλοι; Hellas for All!
Γιατί κάποιοι και όχι όλοι; Hellas for All!
Τι είναι η εργασιακή εφεδρεία; Ένας σημαντικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων (κάποιες δεκάδες χιλιάδες κατ’ ελάχιστο), οι οποίοι δεν είναι απαραίτητοι για την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης... αντί να πηγαίνουν στα γραφεία τους και στις δουλειές τους, θα κάθονται σπίτι τους και θα πληρώνονται το 70% του μισθού τους χάνοντας παράλληλα και κάποια επιδόματα.

Ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι είναι έτοιμος να πάρει γενναίες αποφάσεις, να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, να συγκρουστεί με το κατεστημένο και όλα αυτά που μας λένε ότι θα κάνουν οι πολιτικοί ανεξαρτήτως παράταξης. Ο κ. Παπανδρέου από όλες τις προτάσεις στο «Ζάππειο ΙΙ» δήλωσε ότι σκέφτεται να υιοθετήσει αυτή. Εμείς μένουμε να απορούμε αν έχει μέλλον αυτή η χώρα όταν η δημιουργικότητα των πολιτικών αρχηγών εξαντλείται στην επιδότηση της τεμπελιάς. Από την άλλη η επιδότηση του τίποτα είναι κάτι που ξέρουν καλά οι πολιτικοί μας αφού το έχουν εφαρμόσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα (αγροτικές και άλλες επιδοτήσεις, εθελούσιες κ.α.).

Χειροκροτούμε την πρόταση του κου. Σαμαρά, για δύο κατ’ ελάχιστο λόγους:

1ον θα μειωθεί το μισθολογικό κόστος στο δημόσιο άρα και οι δαπάνες του προϋπολογισμού.

2ον και ίσως ποιο σημαντικό, όπως είχε πει κάποιος πολιτικός νομίζω (δεν θυμάμαι ποιος), το δημόσιο θα δούλευε πολύ καλύτερα αν οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πήγαιναν καθόλου στα γραφεία τους. Σκεφτείτε πόσες λειτουργικές δαπάνες θα γλυτώναμε, πόσες μίζες και πόση κωλυσιεργία λιγότερη.
Τα παραπάνω μεταξύ αστείου και σοβαρού … ας πάμε στα καθαρά σοβαρά τώρα…

Σκεφτείτε μία ελληνική επιχείρηση η οποία στην σημερινή κατάσταση παλεύει με νύχια και με δόντια να επιβιώσει και να διατηρήσει το προσωπικό της. Να διατηρήσει το προσωπικό της γιατί χωρίς αυτό  προφανώς δεν θα βγει η δουλειά (οι ιδιώτες συνήθως δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό), να διατηρήσει το προσωπικό γιατί στέλνοντας άλλον ένα στο ταμείο ανεργίας λιγότερος κόσμος θα αγοράσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του, να το διατηρήσει γιατί πολύ πιθανόν είναι πολλά χρόνια μαζί … είναι συγγενείς, φίλοι, οικογένεια…

Σκεφτείτε λοιπόν αυτή την επιχείρηση που πληρώνει φόρους, ο ιδιοκτήτης  πληρώνει τον φόρο για το ατομικό του εισόδημα … να του ανακοινώσουν ότι ένα μέρος των φόρων που δίνει… θα πηγαίνει για να συντηρεί κάποιους χιλιάδες ανθρώπους που κάθονται στα σπίτια τους.

Ακόμα χειρότερα, σκεφτείτε αυτή η επιχείρηση να κινδυνεύει με κλείσιμο για οφειλές προς το δημόσιο την ώρα που το ίδιο το δημόσιο της οφείλει. Να κλείσει η επιχείρηση για οφειλές που θα διατεθούν για να πληρωθούν κάποιοι που περισσεύουν στο δημόσιο … και οι οποίοι θα επιδοτηθούν για να πάνε για ψάρεμα


Αν φύγουμε από το σκέλος των επιχειρήσεων και πάμε επί προσωπικού … υπάλληλοι περισσεύουν παντού … περισσεύουν και σε μία μεγάλη βιομηχανία της οποίας μειώθηκε η παραγωγή, περισσεύουν σε μία εταιρεία η οποία δεν κατάφερε να προχωρήσει τις επενδύσεις που ήθελε γιατί ο φάκελος της έχει κολλήσει στο γραφείο κάποιου δημόσιου υπαλλήλου που περισσεύει. Γιατί να μην μπουν σε εφεδρεία αυτοί … γιατί να μην μπουν σε εφεδρεία οι χιλιάδες άνεργοι … γιατί στο κάτω κάτω να μην έχει ο κάθε έλληνας την ευκαιρία να κάτσει σπίτι του και να πληρώνεται;

Έλληνας είπα; Μόλις μου ήρθε η χρυσή ιδέα … ο κάθε ευρωπαίος … ή γιατί αποκλειστικά ευρωπαίος… ο κάθε άνθρωπος της γης. Ακούστε σχέδιο, ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει διαγωνισμό – παγκόσμιο – ο οποίος κληρώνει ισόβια μισθοδοσία (μετά τα 65 θα τους πληρώνει την σύνταξη) για 150.000 τυχερούς! Σκεφτείτε τι έχει να γίνει, δεν έχω πρόχειρα τα νούμερα… αλλά μιλάμε για δισεκατομμύρια έσοδα για το ελληνικό δημόσιο. Από όλο τον κόσμο θα αγοράζουν λαχνούς. Αν δε το μάρκετινγκ είναι ευρηματικό (το μοιράσουν σε κληρώσεις, κάνουν τζακ ποτ, διαφήμιση κ.α.) τότε μιλάμε ότι πιθανόν δεν θα χρειαστεί να πουλήσουμε τίποτα. Με μία μικρή αλλαγή του πολυδάπανου διαφημιστικού «ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα» σε «ζήσε για πάντα τσάμπα στην Ελλάδα» ή «ζήσε πραγματικά στην Ελλάδα» … η επιτυχία είναι σίγουρη.

Και ρωτάω, γιατί αυτοί που θα πληρώνονται για να κάθονται στο σπίτι τους να είναι από το δημόσιο και όχι οποιοσδήποτε; Γιατί κάποιοι και όχι όλοι; Hellas for All!Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας