Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Τοποθέτηση του Γιώργου Μαρίνου βουλευτή Ευβοίας του ΚΚΕ
Σχετικά με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης:

Οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών , το κλείσιμο των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης καθώς και η μείωση κλινών, είναι αποφάσεις ενταγμένες στην πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που προωθεί η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.
Είναι μέρος της πολιτικής που ευθύνεται για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό , νοσηλευτικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα εφόδια.
Οι αποφάσεις αυτές συνδέονται με τη συνεχή υποχρηματοδότηση των μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη μεγάλη επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών.
Έτσι , η μελέτη του καθηγητή Λιαρόπουλου που προβλέπει το κλείσιμο των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης αποτελεί υλοποίηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής και η κυβέρνηση θα επιμείνει σε σύγκρουση με τη λαϊκή θέληση και τις ανάγκες της περιοχής μας.
Αυτό που θα καθορίσει το αποτέλεσμα της σύγκρουσης είναι η μαζική , αποφασιστική κινητοποίηση του λαού και για το λόγο αυτό η κινητοποίηση των εργατικών –λαϊκών οικογενειών στην Κάρυστο και το κλείσιμο της Γέφυρας στη Χαλκίδα από τους Καρυστινούς , είναι σημαντικό , θετικό βήμα.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεση του με την αναβολή των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Κύμης που αποφάσισε ο δήμος Κύμης –Αλιβερίου με το αιτιολογικό ότι ο υφυπουργός Υγείας κ. Τιμοσίδης αναφέρει σε ανακοίνωση του πως « Τα γενικά Νοσοκομεία –Κέντρα Υγείας Κύμης και Καρύστου συνεχίζουν ως έχουν την λειτουργία τους και την προσφορά τους στους κατοίκους του Νομού Ευβοίας».
Η συνύπαρξη του όρου «Γενικά Νοσοκομεία» με τον όρο «Κέντρα Υγείας» καθώς επίσης και η έκφραση «συνεχίζουν ως έχουν τη λειτουργία τους» , δεν μπορούν να καθησυχάσουν κανέναν. Γιατί η πολιτική της κυβέρνησης είναι «να συνεχίσουν ως έχουν» μέχρι να καταργήσει τα νοσοκομεία και να τα κάνει Κέντρα Υγείας.
Η διατύπωση δηλαδή του Υπουργού δεν αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν τα νοσοκομεία, ότι θα αντιμετωπιστεί η υποβάθμιση και θα παρθούν μέτρα αναβάθμισης ,με πρόσληψη προσωπικού και εξασφάλιση του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού.
Για τους λόγους αυτούς το ΚΚΕ επιμένει στην αναγκαιότητα συνέχισης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που επιβάλλεται να εμπλουτισθούν με αιτήματα που αφορούν την αναβάθμιση και την εξασφάλιση δωρεάν υπηρεσιών Υγείας.
 Οι συνθήκες επιβάλλουν εγρήγορση, δράση για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. 
 
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας