Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η εικόνα του Αγίου Ευγενίου προσφέρθηκε στον Ι.Ναό Άγιο Ιωάννη από τον σύλλογο Κομνηνοί Πόντιοι Εύβοιας την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019.
Άγιος Ευγένιος
Άγιος Ευγένιος
Στην Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και με τη συμμετοχή του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη κ.Χρυσοστόμου, ο σύλλογός Κομνηνοί Πόντιοι Εύβοιας παρέδωσε την Ιερά Εικόνα του Άγιου Ευγένιου του Τραπεζούντιου.

Στη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία προς τιμήν του Πολιούχου της Τραπεζούντας Αγίου Ευγενίου συμμετείχε πλήθος κόσμου σε κλίμα ιδιαιτέρως συγκινητικό μιας και έλαβε χώρα το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου, του οποίου η καταγωγή είναι από την Εύβοια. 

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδας κηρύσσοντας τον Θείο λόγο αναφέρθηκε στην αρχή του Τριωδίου και στην ανάδειξη του τελωνειακού προτύπου που όλοι μας πρέπει να έχουμε κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, ενώ παρουσίασε μιλώντας στις καρδιές μας σημαντικές πτυχές από το πνευματικό έργο του Μακαριστού Παύλου ο οποίος υπήρξε ένας λόγιος Ιεράρχης κι ένας ακούραστος διάκονος του Κυρίου. Τέλος ιδιαιτέρως τιμητικά αναφέρθηκε στο Σύλλογό μας μιλώντας για την συνεχή παρουσία και το έργο του από την ίδρυσή του έως σήμερα, και συνεχάρη τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο για την πρωτοβουλία της δωρέας της εικόνας ευχόμενος υγεία στα μέλη μας και τις οικογένειές τους. 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και τόνισε μεταξύ άλλων πως «η σύνδεση με την Πατρίδα στηρίζεται πάνω σε δύο πυλώνες, δύο φωτεινούς φάρους, την Πίστη που ποτίζεται με προσευχή και το χρέος της Ιστορίας που ποτίζεται με αίμα. Η σημερινή μας προσφορά της εικόνας του Αγίου Ευγενίου στον Άγιο Ιωάννη, την ενορία μας στη Χαλκίδα, είναι ένα χρέος που εκπληρώνουμε, συνεχίζοντας έτσι την αποστολή μας να διασώσουμε και να διαδώσουμε τις παραδόσεις μας, τον πολιτισμό και την ταυτότητά μας». 

Κατά τη Θεία Λειτουργία υπήρξε τιμητικό άγημα με τους ζιπκαλίδες και τις ζουπουνοφόρες του Συλλόγου ενώ στο τέλος εκτός από τον ευλογημένο άρτο προσφέρθηκαν και εικόνες του Αγίου στους πιστούς που παρευρέθηκαν. Η εικόνα του Αγίου Ευγενίου, η οποία εκτός από τη μορφή του Αγίου απεικονίζει το μοναστήρι της Παναγιάς Σουμελά και την Αγία Σοφία Τραπεζούντας, βρίσκεται εφεξής στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου Χαλκίδας (Πάλ.Νεκροταφείο).

Τα Δ.Σ του συλλόγου μας θερμά ευχαριστεί τον Μέγα Υμνογράφο της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας, Δρ. Χαράλαμπο Μπούσια για τη σύνθεση της Ιεράς Παράκλησης του Αγίου Ευγενίου η οποία εψάλλει και την επόμενη ημέρα 18 Φεβρουαρίου κατά τον εσπερινό στον Ι.Ναό Αγίας Φωτεινής χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου Θεοχάρη.
ΣχολιάστεΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος